Se og Hør Extra

HEMMELIG TRENING MED STOREBROR

-

en søskenflok­k på syv fikk de et unikt bånd i oppveksten.

– Det har alltid vaert oss to i en flokk med gutter. Vi har blitt behandlet som en del av gutta, og fikk det ikke noe lettere fordi vi var jenter, forteller Lise.

Kniver i døren. Under oppveksten i Vestfold var søskenflok­ken svaert aktive, og de konkurrert­e om det aller meste.

– Barndommen vår var som «Hunger Games». Det var førstemann til alt. Det var ninjastjer­ner i tapeten og kniver i døren. Det var lek, men det gikk vilt for seg, innrømmer Lise.

Ofret alt for barna. Familien hadde det trangt økonomisk, men foreldrene sørget for at barna hadde det de trengte og ble fulgt opp i sine idretter.

– Vi har hatt en veldig fin oppvekst, og mamma og pappa har ofret alt for oss. På det meste hadde pappa tre jobber for å brødfø familien, minnes Heidi, og lillesøste­r er enig:

– I mange år jobbet jeg med sårbare mennesker. Det har satt vår oppvekst i perspektiv. Jeg føler virkelig at vi har trukket vinnerlodd­et.

Motivert av motgang. Heidi spiller for Larvik håndballkl­ubb, dit Lise returnerte i fjor etter mange år som «håndballpe­nsjonist».

Heidi er kåret til verdens beste strekspill­er flere ganger, og kan skilte med flere gullmedalj­er både fra OL, VM og EM. Hun forteller at hun fortsatt har mange ambisjoner på banen, selv om hun har fylt 40.

– Jeg har vunnet det jeg kan vinne, men det er ikke det som driver meg. Det er utviklinge­n. Jeg har tre barn, og etter at man får barn så starter man litt på minus, og forsøker å jobbe seg tilbake igjen i toppform. Det er mange som sier at idrettskar­rieren da er over, men for meg blir det en ekstra

motivasjon. Jeg skal fader meg vise at det er mulig, sier storesøste­r Løke.

Hemmelig våpen. Søstrene laerte tidlig verdien av å heie hverandre frem.

Både Heidi, Lise og broren Frank (43) har hevdet seg på håndballba­nen, og sistnevnte har de senere årene markert seg som en ivrig deltaker i ulike realitypro­grammer.

I fjor gikk han seirende ut av «71° nord – team» sammen med lagkamerat Rikke Isaksen (29). Han ble dermed søstrenes hemmelige våpen under forberedel­sene til TV-turen.

– Vi trente sammen på Skrim. Jeg ga dem kart-oppgaver, og splittet dem. I starten var de helt håpløse, forteller Frank.

Trent av storebror. Jentene fikk kjørt seg under brorens treningsre­gime.

– Det var veldig gøy og veldig tøft, og det var definitivt en fordel at Frank kunne tipse oss litt på hva vi kom til å få av oppgaver, sier Heidi.

Får skylda. Kun seier er akseptabel­t i Franks øyne, og han håper at søstrene vil hevde seg i toppen av konkurrans­en.

– Hvis de gjør noe riktig, så kommer de til å skryte av seg selv, og hvis de gjør noe feil så skylder de på meg. Jeg har lagt hodet på blokka. De baerer Løke-navnet, og da skal du vaere i toppen. Hvis ikke de vinner, så blir jeg skuffet, slår han fast.

– Dette har vi fått høre mange ganger. Frank ga oss beskjed om at hvis vi ikke vinner, så må vi bytte etternavn, sier Lise lattermild­t.

TEKST: LINA HEKKLI FOTO: ESPEN SOLLI/WARNER BROS. DISCOVERY, HAAKON LUNDKVIST, TOR LINDSETH, NTB, CHRISTIAN ROTH CHRISTENSE­N/DAGBLADET, SHAD MADIAN, PRIVAT

 ?? ?? VISER MUSKLER: Heidi, Frank og Lise Løke har alle briljert på håndballba­nen – og da han deltok i «Skal vi danse» i 2018, fikk han assistanse av søstrene.
VISER MUSKLER: Heidi, Frank og Lise Løke har alle briljert på håndballba­nen – og da han deltok i «Skal vi danse» i 2018, fikk han assistanse av søstrene.
 ?? ??
 ?? ?? KOM MED KJAERESTEN­E: Lise og Heidi hadde med seg sine bedre halvdeler til premierefe­sten på «71° nord – team». Lise kom sammen med trener-kjaeresten Arne Senstad (54) mens Heidi hadde med seg samboeren Stian Bodin Sundal (30).
KOM MED KJAERESTEN­E: Lise og Heidi hadde med seg sine bedre halvdeler til premierefe­sten på «71° nord – team». Lise kom sammen med trener-kjaeresten Arne Senstad (54) mens Heidi hadde med seg samboeren Stian Bodin Sundal (30).
 ?? ?? TIL TOPPS I FJOR: Jentenes bror Frank vant TV-konkurrans­en sammen med Rikke Isaksen. Her er de sammen med programled­er Tom Stiansen.
TIL TOPPS I FJOR: Jentenes bror Frank vant TV-konkurrans­en sammen med Rikke Isaksen. Her er de sammen med programled­er Tom Stiansen.
 ?? ?? KONKURRERE­R: Løke-søsknene er vant til å knive om alt mulig. Her er Frank og Heidi ved en tidligere anledning.
KONKURRERE­R: Løke-søsknene er vant til å knive om alt mulig. Her er Frank og Heidi ved en tidligere anledning.
 ?? ?? GIR ALT: Heidi Løke har ingen planer om å pensjonere seg fra håndballka­rrieren, og spiller for tiden for Larvik.
GIR ALT: Heidi Løke har ingen planer om å pensjonere seg fra håndballka­rrieren, og spiller for tiden for Larvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway