Se og Hør Extra

– hvitmalt og vakker

-

Klassisk. Når greske turistmynd­igheter promoterer Hellas, er det svaert ofte med bilder fra Santorini. Vakrere blir det nemlig ikke i det greske øyriket. De klassiske hvitkalked­e husene, i bratte fjellsider over hvite strender og azurblått hav. Sånn er det på Santorini – og det er selvsagt derfor øya er blitt en av de aller største turistattr­aksjonene i landet – spesielt for par. De romantiske kulissene er som skapt for å dyrke kjaerlighe­ten, og svaert mange av hotellene på øya tar i større grad hensyn til nettopp det, og noen har til og med barneforbu­d – i motsetning til for eksempel på Kreta og Rhodos hvor de aller fleste retter seg inn mot barnefamil­ier.

Selvsagt finner du også tradisjone­lle resort-hoteller med vannsklier og barne-disco også på Santorini, men det er det voksne publikumet som kanskje har mest å glade seg over på øya.

Listen over romantiske opplevelse­r er lang. Fra de klassiske solnedgang­ene i Oia, rusleturer på de svarte lavasand-strendene til romantiske middager på en terrasse-restaurant over stranden og havet. Det yrende kveldslive­t finner du i Thira og Kamari, og her får du alt et gourmet-hjerte begjaerer. Den vulkanske øya byr dessuten på mange fine vandreture­r, hvor både bakkene og den flotte naturen tar pusten fra deg. Da kan du rusle innom en av de mange vingårdene, for en pust i bakken og prøvesmaki­ng av vin.

På grunn av popularite­ten, er Santorini vesentlig dyret enn for eksempel Kreta og Rhodos – og en pakketur for en familie på fire i juli, kommer fort på over 60 000 kroner. En mulig løsning for å oppleve Santorini, er å legge ferien til langt rimeligere Naxos, og ta båten over til naboøya for en dagsutfluk­t, eller en natt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway