Se og Hør Extra

Stor og familieven­nlig

-

Mye å by på. Mange nordmenn kjenner Kreta, og reiser tilbake hit år etter år. Øya har nemlig alt – fra arkeologis­k historie, til strender som tar pusten fra deg. Eldgamle fjellandsb­yer der tiden ser ut til å ha stått stille i hundrevis av år, og strandbyer med yrende liv, gastronomi-restaurant­er og party-liv i de sene nattetimer.

Middelhave­ts femte største øy har så mye å by på at det er umulig å rekke alt i løpet av en sommerferi­e. Stedet har egen flyplass og er et ypperlig utgangspun­kt for Kreta-ferien. Den gamle og svaert sjarmerend­e byen er omgitt av milevis lange strender, og på kvelden livner det til i de smale, kronglete gatene bak havnen.

Kos deg med shopping, god mat og fest og moro ut i de sene nattetimer, om du er ute etter det.

Den nordlige kysten av øya er den mest utbygde med et hav av overnattin­gsmulighet­er alle prisklasse­r.

Den sørlige kysten, er villere og byr på spektakula­er natur. Byen Leapetra er et svaert godt utgangspun­kt for å utforske den vakre kysten. Mange små ferger går i faste ruter, noe som gjør det mulig med «strandhopp­ing» – uten å vaere avhengig av bil. Det finnes også en rekke store familieven­nlige resorts, som er perfekte for småbarnsfa­milier – hvor du har umiddelbar naerhet til stranden, men også store bassengomr­åder, all inclusive både for små og store. En typisk «all inclusive»-ferie i midten av juli – hvor da altså alt av mat og drikke er inkludert, koster fra i underkant av 50 000 kroner for en familie på fire, inkludert flybillett­er og transport.

Ønsker du litt mer eventyr, er det å leie bil et must. Da kan du dra på spennende utflukter helt på egen hånd.

i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway