Se og Hør Extra

En litt SLEM FYR

Selv om fotballen fortsatt er viktigst, synes John Carew det er helmaks å vaere skuespille­r.

- TEKST: HELENE KJELDSBERG FOTO: SHAD MADIAN, TV2

Mange talenter. Tidligere fotballpro­ff John Carew (45) dukket i 2018 opp som en av de viktigste skuespille­rne i NRKsuksess­en «Heimebane». Det ga tydeligvis mersmak, for siden har det blitt flere roller. Nå er han nok en gang å se på skjermen, denne gangen i krimkomedi­en «Purk» på TV 2.

Carew spiller narkobaron­en Marko.

– Jeg har gjort noen filmer før der jeg også har spilt en litt slem gutt, så det er ikke helt nytt. Men det er alltid mange utfordring­er med et nytt prosjekt, og mye å sette seg inn i, sier han.

Bare gøy. I «Heimebane» spilte Carew en kjent fotballspi­ller som i flere år hadde gjort suksess i store utenlandsk­e klubber. Mange spekulerte på om Carew rett og slett spilte seg selv – men det var han raskt ute med å avkrefte.

Også denne gangen ligger rollefigur­en langt fra Carews liv og virke.

– Det som er så morsomt med film er jo at man kan vaere så mye forskjelli­g, og det er bare gøy å prøve seg på ulike karakterer, sier han til Se og Hør.

Det morsomste han vet. Vi har også sett Carew i spillefilm­en «Olsenbande­n – siste skrik». Men til hverdags jobber 45-åringen i Norges Fotballfor­bund, og han er ikke i tvil om hvor hjertet hans ligger.

– Jobben i Norges Fotballfor­bund kommer først. Jeg elsker å kunne gi tilbake til fotballen og det jeg har viet hele livet mitt til. Jeg har det veldig fint der, og det er kult å kunne bidra, sier han.

– Det morsomste jeg vet er fotball, og skuespill, film og TV. Og jeg får til og med tid til å spille golf, så jeg kan ikke klage, sier han og smiler bredt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway