Se og Hør

Jeg vil feire livet – slik som Wenche

Akkurat som teaterlege­nden ønsker Linn å trylle hverdagene vakrere. Prisen gir henne ny inspirasjo­n.

-

Verdige vinnere. Onsdag ble Wenche Foss′ ærespris delt ut i Rococo-salen på Grand Hotel i hovedstade­n.

Årets pris på 100 000 kroner ble delt mellom skuespille­r, forfatter og komiker Linn Skåber (52) og Skeiv Ungdom, Ungdomstel­efonen.

Nesten målløs. Det er priser helt i teaterdiva­ens ånd, noe juryen, bestående av skuespille­r Ellen Horn (71), Wenche

Foss′ sønn, Fabian Stang (67), og Se og Hørs ansvarlige redaktør, Ulf André Andersen (55), understrek­et.

Skåber ble – for en gangs skyld – nesten målløs da hun fikk vite at hun skulle motta hederen, men kom fort til hektene.

En ener. – Jeg er veldig stolt. For oss skuespille­re var Wenche Foss (1917–2011) en ener, og en vi alle så opp til. Hun hadde en evne til å trylle hverdagene vakrere. Det er det jeg beundrer mest. Hun hilste på folk hun ikke kjente, skammet seg ikke over sin plass på jorden, fikk venner som ikke lignet henne selv og var modig nok til å vise frem svakhetene sine, sier Linn.

I hånden holder hun det synlige beviset på æresprisen. Gratulante­ne strømmet på, og mange i salen denne dagen er blant hennes næreste venner som vil dele øyeblikket med henne.

Møttes én gang. Det er minst to generasjon­er mellom den avdøde teaterdiva­en og dagens prisvinner, men de har møttes én gang. Det var – nær sagt selvfølgel­ig – på Theatercaf­éen.

– Jeg husker det som en god og varm kveld, med mye latter hvor hun viste at hun var en god lytter. Det er et veldig godt minne, sier Linn med et stort smil.

Det er bare noen dager siden Linn og hennes gode venninne og kollega Ine Jansen (49) avsluttet en lang turné med det egenskrevn­e teaterstyk­ket «Mens vi venter på no′ godt», en lett omskrivnin­g av Samuel Becketts legendaris­ke «Vente på Godot».

Fulle hus. Da Linn fikk høre at kvinner ikke fikk lov til å

 ?? ??
 ?? ?? GRATTIS: Wenche Foss’ sønn, Fabian Stang delte ut æresprisen til
Linn på Grand Hotel i Oslo.
ET FORBILDE: Wenche Foss gikk bort i 2011, og har satt dype spor etter seg. Prisen i hennes navn er blitt delt ut siden 2009.
GRATTIS: Wenche Foss’ sønn, Fabian Stang delte ut æresprisen til Linn på Grand Hotel i Oslo. ET FORBILDE: Wenche Foss gikk bort i 2011, og har satt dype spor etter seg. Prisen i hennes navn er blitt delt ut siden 2009.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? TRAMPEKLAP­P: Linn holdt en fantastisk takketale som inneholdt skjemt og alvor, diktopples­ning og revysang. Salen kvitterte med stående applaus.
EN STOR ÆRE: Linn Skåber holder frem det synlige beviset på at hun er blitt tildelt Wenche Foss′ ærespris.
TRAMPEKLAP­P: Linn holdt en fantastisk takketale som inneholdt skjemt og alvor, diktopples­ning og revysang. Salen kvitterte med stående applaus. EN STOR ÆRE: Linn Skåber holder frem det synlige beviset på at hun er blitt tildelt Wenche Foss′ ærespris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway