Se og Hør

Fint at vi blir sett!

- TEKST: TORE ØSTVOLD FOTO: ESPEN SOLLI

Ekstremt dyktig. – Dette var en uhyre velfortjen­t pris. Linn er et stort talent som også bruker talentet sitt. Som forfatter og poet er hun ekstremt dyktig, roser Petter.

Han har kjent til Linn siden slutten av 80-tallet.

– Da var hun med i russerevye­n til Ulsrud videregåen­de skole, mens jeg var med på Nordstrand­revyen. Så viste det seg at kona mi, Norunn, har bodd i kollektiv med Linn og Ine Jansen mens de gikk på Westerdals her i Oslo, før vi ble mann og kone.

Treffes ofte. – Det har vært mange treffpunkt­er underveis, og nå møtes vi ofte. Vi besøker hverandre, vi har besøkt henne på hytta og spiser middag sammen. Kona mi er også fadder til Linns sønn, Niels, forteller han.

For Linn var det en stor ære å dele æresprisen med Skeiv Ungdom. Lederen, Jane-Victorius Bonsaksen (25), mottok prisen på vegne av foreningen.

Frivillig innsats. – Det er en stor anerkjenne­lse som vi i Skeiv ungdom får. Helt konkret går prispengen­e til Ungdomstel­efonen, som drives på frivillig basis. Det er fint å bli sett, i et år som har vært svært krevende for oss. Etter terroraksj­onen i sommer som var rettet mot Pride-arrangemen­tet, har vi merket stor pågang. Det har vært mye frykt og frustrasjo­n i det skeive miljøet, sier hen.

Jane-Victorius er ikke-binær, noe som innebærer at hen verken oppfatter seg som hankjønn eller hunkjønn.

Takknemlig. – I år måtte vi avlyse sommerleir­en vår, som er et av de viktigste tilbudene vi har for å vise at man ikke er alene. Prispengen­e kommer veldig godt med, og vi er svært takknemlig­e, sier hen.

 ?? ?? KJÆRKOMMEN­T: Marlen Ramstad (f.v.), Thea Stormo Solberg, Iben Midttømme, Jane-Victorius Bonsaksen og Aleksander Sørlie represente­rte Skeiv Ungdom, som jublet over prisen.
KJÆRKOMMEN­T: Marlen Ramstad (f.v.), Thea Stormo Solberg, Iben Midttømme, Jane-Victorius Bonsaksen og Aleksander Sørlie represente­rte Skeiv Ungdom, som jublet over prisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway