Se og Hør

TAKKER SPINAT FOR JERNHELSEN

– Jeg spiser spinat fire–fem ganger i uka, sier den TV-aktuelle superkokke­n.

-

Hjemmelage­t. Eivind Hellstrøm er TV-kokken som alltid står på menyen. Denne julen er han aktuell både med serien «Hellstrøms jul», og «Truls à la Hellstrøm – Julespesia­l». Vi møtte ham til en prat om alt.

– Hva er det siste du spiste?

– Lasagne med ragu på kalvekjøtt, tomater og rødvin og béchamel med eggeplomme­r og revet parmesan i sausen. Hjemmelage­t selvsagt, ramser han opp. Og Eyvind Hellstrøm gir seg ikke med det:

– Dagen før hadde vi fiskeburge­r, hjemmelage­t selvsagt, og i morgen blir det blåskjell med garam masala og kantarelle­r.

Travel. Han er ikke vond å be når det handler om mat. Hellstrøm omtales gjerne som Norges fremste kokk, og sto bak legendaris­ke restaurant Bagatelle med to stjerner i Michelin-guiden.

Siden han forlot restaurant­kjøkkenet har han vært tra

velt opptatt med å lage bøker og TV-serier som «Hellstrøm rydder opp», «Hellstrøm inviterer» og «Hellstrøms kjøkken». Med sin makker Truls Svendsen har han i høst vært aktuell med en ny sesong av «Truls à la Hellstrøm» – og ei ny bok.

Det skulle bare mangle. På omslaget til «Havets Hemmelighe­ter» er Hellstrøm avbildet med Anita Rennan.

Bedre halvdel. – Anita er kjæreste, partner, IT-sjef og fotograf for boka. Hun er også strukturen i forholdet. Sønnen hennes Nils (13) sier:

– Du er klar over det, Eyvind, at det er mamma som er «the brain of the operation», mens du er «the face.» Ganske smart type.

Eyvind og Anita har vært kjærester i en årrekke og dette er den femte boka de lager sammen. I tillegg til kokebøker har de også laget ei bok om stedene de elsker å spise i Paris.

Fiskemisjo­nær. – Den siste bokas handler om sjømat. Sjømat gjort forståelig for folk flest. Det spenner fra fiskegrate­ng til hummer under grill.

– Ja, for folk flest?

– Ja, med tilgjengel­ige råvarer i butikken, enkle framgangsm­åter og få ingrediens­er. Vi har en misjon med denne boka; bidra til at det stolte norske folk kan spise mer sjømat og tenke at fisk er fest.

En religion. – Du er opptatt av at folk skal spise fisk?

– Norge som fiskerinas­jon er en gigant på eksport, men sjømatkons­umet på hjemmebane er elendig. «On a Mission» er noe vi selv står for, dette er ikke et bestilling­soppdrag fra Norsk Sjømatråd, understrek­er Hellstrøm.

– Fisk har vært religion for meg helt siden jeg jobbet på Paris’ beste fiskeresta­urant på den tiden, Le Duc. Den eksisterer den dag i dag på boulevard Raspail, og er fortsatt et vitalt sted med det beste fra havet.

Helsekost. – Du virker jo alltid så opplagt, med godt humør og upåklageli­g helse. Er det noe du spiser?

– Jeg fyller på med spinat fire-fem dager i uken. Så spiser jeg fisk, skjell og skalldyr like ofte. Blåskjell kunne jeg levd på hver dag hvis det ikke fantes noe annet. Og så er det alltid én grønnsak, rotgrønn

 ?? ?? GLAD GJENG: Truls Svendsen med Charlotte Hvide-Smith, Eyvind Hellstrøm med Anita Rennan og hennes sønn Nils på premierefe­st i forbindels­e med TV 2-serien «Truls à la Hellstrøms Bistro».
GLAD GJENG: Truls Svendsen med Charlotte Hvide-Smith, Eyvind Hellstrøm med Anita Rennan og hennes sønn Nils på premierefe­st i forbindels­e med TV 2-serien «Truls à la Hellstrøms Bistro».
 ?? ?? NY VENN: Eyvind og Bob er blitt på gode venner. Boxeren har egen side Instagram; @bob_the_boxer_norway.
NY VENN: Eyvind og Bob er blitt på gode venner. Boxeren har egen side Instagram; @bob_the_boxer_norway.
 ?? ?? I FAVORITTBY­EN: Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen i Paris under innspillin­gen av høstens TV 2-serie «Truls à la Hellstrøms Bistro»
I FAVORITTBY­EN: Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen i Paris under innspillin­gen av høstens TV 2-serie «Truls à la Hellstrøms Bistro»
 ?? ??
 ?? ?? FISK TIL FOLKET: I høstens nye kokebok fra det produktive paret vil Eyvind og Anita inspirere nordmenn til å spise mer fisk.
FISK TIL FOLKET: I høstens nye kokebok fra det produktive paret vil Eyvind og Anita inspirere nordmenn til å spise mer fisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway