Se og Hør

BLE MAMMA DA HUN LÅ I KOMA

Saskia hadde ikke tatt koronavaks­ine. Det skulle hun angre dypt på.

- TEKST: CAROLINE COMPTON FOTO: CATERS

Sto om livet. – Nå fokuserer jeg på å være sammen med barna mine. Du vet aldri hva som lurer bak neste sving, sier britiske Saskia Lane (22).

Hun vil aldri vil glemme hvor alvorlig korona faktisk kan være. 22-åringen fra Horsham i Storbritan­nia hadde ikke tatt vaksinen, og fikk det fryktede viruset da hun var åtte måneder på vei med sin andre baby.

Det ble starten på et langt mareritt.

Pustevansk­er. Saskia havnet raskt på sykehus med pustevansk­er – og hun ble stadig dårligere.

Legene fant ut at hun kunne ikke takle både sykdommen og graviditet­en, og hentet ut babyen med hastekeise­rsnitt. Men Saskia ble ikke vekket etter nakosen. Isteden lot de henne ligge i kunstig koma, i håp om å redde livet hennes.

Ufattelig. Det gikk over tre uker før legene tok sjansen på å vekke henne igjen. Da hadde kjæresten Lee Blackman (23) for lengst fått med seg babyen Betsy Mae hjem.

Da Saskia våknet, forklarte de henne at hun var blitt mor. Deretter tok Lee med seg babyen til sykehuset for at de endelig skulle få møtes.

– Å se Betsy for første gang var ufattelig. Jeg var utrolig lykkelig for at vi endelig var sammen! Nå kunne jeg begynne å knytte bånd med babyen min, sier Saskia.

Smertefull­t. Men veien tilbake til et vanlig liv var lang og kronglete – noe Saskia begynte å ane der hun lå.

– Alt gjorde vondt. Jeg kunne ikke snakke, og var fremdeles koblet til pustemaski­n – men det spilte ingen rolle der og da, sier hun.

Saskia ble værende på intensiven i syv uker til.

– Betsy var en måned gammel den første gangen jeg så henne, og tre måneder før jeg klarte å gå selv og kunne trille henne, sier Saskia.

Gikk glipp av mye. Gleden var stor da Saskia endelig kunne komme hjem, selv om det gjør vondt å tenke på alt hun har gått glipp av.

– Jeg fikk ikke amme henne, og jeg fikk ikke velge de første klærne hennes. Familien min tok mange bilder av henne, men det er ikke det samme å se på dem, sier hun.

Og hun sliter fremdeles med fysiske ettervirkn­inger av sykdommen.

– Jeg prøver å tenke på at det kunne vært verre. Jentene mine kunne mistet moren sin! Jeg er bare glad jeg lever, sier hun.

 ?? ?? DET FØRSTE MØTET: En måned etter at Betsy ble født, fikk hun endelig ligge i mammas armer. Saskia var vekket fra koma.
DET FØRSTE MØTET: En måned etter at Betsy ble født, fikk hun endelig ligge i mammas armer. Saskia var vekket fra koma.
 ?? ?? TATT TIDLIG: Betsy måtte plutselig tas med keisersnit­t, fem uker før termin, fordi mamma Saskia fikk alvorlig korona.
TATT TIDLIG: Betsy måtte plutselig tas med keisersnit­t, fem uker før termin, fordi mamma Saskia fikk alvorlig korona.
 ?? ?? TØFF START: Mamma Saskia er lei seg for alt hun gikk glipp av med Betsy. Nå gjør hun alt for å ta igjen tapt tid!
FAMILIENS KLIPPE: Mens Saskia lå i koma, tok kjæresten Lee seg av barna deres – Eliza (3) og Betsy (nå 1).
TØFF START: Mamma Saskia er lei seg for alt hun gikk glipp av med Betsy. Nå gjør hun alt for å ta igjen tapt tid! FAMILIENS KLIPPE: Mens Saskia lå i koma, tok kjæresten Lee seg av barna deres – Eliza (3) og Betsy (nå 1).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway