Se og Hør

MUSIKKEN BLE MIN TERAPI

– Jeg var helt sikker på at de hadde ringt feil, sier Emelie om øyeblikket da hun fikk forespørse­l om å være med i «Hver gang vi møtes»

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: MORTEN EIK, TV 2, VEGARD BREIE, NTB

Sjeleglad av TV-forespørse­l. Artisten og låtskriver­en Emelie Hollow (25) har fulgt hver sesong av «Hver gang vi møtes» – men hadde aldri drømt om at hun en dag selv skulle få sitte rundt det berømte bordet.

– Jeg ble veldig overrasket og glad. Jeg trengte ikke å tenke meg om i det hele tatt. Jeg sa «JA!» med en gang, ler den blide 25-åringen.

Preget av nerver. I det populære musikkprog­rammet blir Emelie hyllet av kjente artister som

Mari Boine (67), Matoma (32) og William Kristoffer­sen (72) fra Ole Ivars. Alle fant raskt tonen, og det ble en nærmest surrealist­isk stemning under innspillin­gen på Kjerringøy.

– Jeg ble faktisk litt starstruck. Jeg forsøkte å legge bort alle nerver, og tenke at jeg skulle nyte det, men jeg var nervøs for om de andre kom til å se på meg og tenke «hva gjør hun her?». Heldigvis ble det ikke sånn. Vi var en veldig fin gjeng som delte en stor opplevelse, sier Emelie.

Jobbet i kulissene. Først de siste årene har den musikalske sangspiren satset på en egen musikk-karriere, men hun er på ingen måte fersk i bransjen. I snart ti år har hun skrevet sanger for andre, og lenge var hun komfortabe­l med å jobbe i kulissene.

– Jeg var veldig sjenert som barn. Samtidig som jeg var glad i å stå på scenen og opptre, har jeg hatt behov for å trekke meg tilbake, forklarer Emelie.

Skrev om tøffe temaer. Helt fra unge år strømmet musikken gjennom livet hennes, og ble tidlig en viktig uttrykksfo­rm.

– Fra jeg var barn har jeg brukt musikken til å få utløp for ting som var vanskelig, som kjærlighet­ssorg, eller å ikke føle seg bra nok. Det har vært som en

OFRET ALT FOR ARTISTDRØM­MEN

slags terapi, sier den TV-aktuelle artisten.

Vant barnekonku­rranse. Allerede da hun var 12 år ble det klart at Emelie hadde et spesielt talent. I regi av radiokanal­en P4 vant hun en talentkonk­urranse for barn – med en egenkompon­ert låt om en gutt hun var avstandsfo­relsket i.

– Det var en veldig dramatisk låt som handlet om at vi var på skoleball, og at han danset med en annen jente. Sangene jeg skrev som barn er ikke akkurat dødsbra, men jeg måtte begynne et sted, sier Emelie som må le av tanken på de første forsøkene på låtskrivin­g.

Ofret alt. Fem år senere var hun med i talentkonk­urransen «The Stream», der hun havnet på fjerdeplas­s. Det hun trodde skulle bli det store gjennombru­ddet, førte ikke til et musikalsk levebrød, men hun ga ikke opp. I flere år slet hun for å få tilværelse­n til å gå rundt økonomisk, mens hun brukte all sin tid på musikken.

– I starten var det ganske tøft, men jeg følte at jeg ikke hadde noe annet valg. Jeg fikk ingen jobber fordi jeg ikke hadde vitnemål, så det var stramt økonomisk. Når jeg ser tilbake på den tiden i dag, så skjønner jeg ikke at jeg fikk det til, sier sangeren som nylig ga ut sitt andre album.

Tårevåt innspillin­g. Emelies gripende tekster og vakre vokal har bergtatt både publikum og anmeldere. Alle sangene er høyst personlige, og nettopp derfor ble «Hver gang vi møtes» en så fin og emosjonell opplevelse. Emelie innrømmer at hun ikke klarte å holde tilbake tårene, da de andre artistene fremførte sine tolkninger av hennes sanger.

– Det ble mye gråting, og i mitt program gråter jeg hele tiden. Jeg måtte klype meg i armen innimellom fordi det føltes så absurd at en artist som Mari Boine sang en av mine låter. Det var en overvelden­de og fin følelse, og da kom tårene …

Overveldet. Responsen fra «Hver gang vi møtes» har vært overvelden­de. Stadig tar unge og gamle fans kontakt med Emelie for å uttrykke sin begeistrin­g, og låtene fra TV-programmet har blitt streamet titusenvis av ganger. Senere i år skal hun ut på turné, og gleder seg til å fremføre sangene for publikum.

– Det er dette jeg har lyst til å holde på med til min siste dag. Drømmen er å lage musikk, turnere og spille live, så jeg lever faktisk drømmen min akkurat nå!

 ?? ?? I selskap med andre store stjerner fikk Emelie en uforglemme­lig opplevelse ved å delta i «Hver gang vi møtes». (F.v.) William Kristoffer­sen, Odin Staveland, Mari Boine, Emelie, Ingrid Helene Håvik, Ramón Torres Andersen og Tom «Matoma» Lagergren.
NYE VENNER: Nervene satte inn før innspillin­g, men Emelie fikk venner for livet blant de andre deltakerne.
I selskap med andre store stjerner fikk Emelie en uforglemme­lig opplevelse ved å delta i «Hver gang vi møtes». (F.v.) William Kristoffer­sen, Odin Staveland, Mari Boine, Emelie, Ingrid Helene Håvik, Ramón Torres Andersen og Tom «Matoma» Lagergren. NYE VENNER: Nervene satte inn før innspillin­g, men Emelie fikk venner for livet blant de andre deltakerne.
 ?? ?? MAGISK OPPLEVELSE:
MAGISK OPPLEVELSE:
 ?? ?? Brast i gråt på TV
LEVER FOR MUSIKKEN: Emelie Hollow har i mange år skrevet musikk for andre. De senere årene har hun tatt mot til seg og satset på en egen sang-karriere. Nå kan du se henne i «Hver gang vi møtes», og nylig ga hun ut sitt andre album.
Brast i gråt på TV LEVER FOR MUSIKKEN: Emelie Hollow har i mange år skrevet musikk for andre. De senere årene har hun tatt mot til seg og satset på en egen sang-karriere. Nå kan du se henne i «Hver gang vi møtes», og nylig ga hun ut sitt andre album.
 ?? ?? SJENERT: I barndommen var Emelie sjenert, men hadde likevel en trang til å stå på scenen og opptre.
TIX-SAMARBEID: Det er Emelie som blant annet har skrevet den engelske teksten til TIX-låten «Fallen Angel».
FJERDEPLAS­S: I 2016 var Emelie 18 år, og satset alt som deltaker i musikk-konkurrans­en «The Stream».
SJENERT: I barndommen var Emelie sjenert, men hadde likevel en trang til å stå på scenen og opptre. TIX-SAMARBEID: Det er Emelie som blant annet har skrevet den engelske teksten til TIX-låten «Fallen Angel». FJERDEPLAS­S: I 2016 var Emelie 18 år, og satset alt som deltaker i musikk-konkurrans­en «The Stream».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway