Se og Hør

SJOKK BRUDD FOR NRK-KJENDISEN

Adam Price er singel igjen Etter å ha feiret jul og nyttår sammen med sin unge kjæreste, ble den danske TVkokken Adam Price plutselig singel.

- TEKST: TROND STENSÅSEN FOTO: HANNE JUUL, ALLER, DK

Bekymret. Adam Price (56) og broren James Price (64) er matkonger i Danmark. De eier restaurant­ene som går under navnet «Brødrene Price», men i Norge kjenner vi dem best som kokkene i TV-serien «Munter mat» som gikk på NRK.

Mange talenter. James Price er også kjent som en dyktig komponist, mens Adam også er en anerkjent manusforfa­tter – og har blant annet vært med på å skrive TV-serien «Borgen».

Det siste halvannet året har han vært kjæreste med Katherine Diez (35), som er en kjent dansk debattant og litteratur­skribent.

Anklaget for plagiat. Men i januar ble Katherine anklaget for å ha plagiert tekster på Instagram. Saken begynte å rulle da nettforume­t Reddit avslørte eksempler på at hun hadde kopiert andres verk uten kildeangiv­else.

Dette ble raskt fanget opp av etablerte medier, og ballen rullet videre. Anklagene går blant annet ut på at hun har brukt tekstbiter fra utenlandsk­e studentopp­gaver og danske litteratur­anmeldelse­r.

Etter hvert la hun seg langflat.

– Jeg verken kan eller vil bortforkla­re feilene. Jeg har vært en idiot, og kan bare unnskylde feilene inderlig, og ta lærdom av dem, skrev hun på Instagram.

Trist og vanskelig. Midt oppi denne krisen, kom sjokkbeskj­eden om at forholdet mellom Kathrine og Adam er over. Det var TV-kokken som offentligg­jorde nyheten på Instagram.

– Vi har tatt den triste og vanskelige beslutning­en om å ta farvel med hverandre, og skilles i kjærlighet, skrev han i meldingen som han la ut.

– Kathrine har aldri opplevd en tøffere tid enn disse siste ukene. Det ar gitt henne mye selvbebrei­delse og ettertanke. Hun trenger å nullstille, helbrede og bygge seg selv opp, og med sorg har hun

innsett at hun må gå denne veien alene, fortsatte han.

Slettet uttalelsen. Bruddnyhet­en slo ned som en bombe i Danmark. Og bare to dager etter at Price la ut meldingen, fjernet han den fra nettet. Men det var ikke fordi de hadde blitt sammen igjen.

– Vi står ved uttalelsen fra lørdag, og ønsker ikke å ha mer kontakt med pressen i denne forbindels­e. Alle medier har skrevet om det, så det er ingen grunn til at den skal bli værende, sa han til den danske avisa BT.

Flere beskyldnin­ger. Etter plagiat-anklagene har kulturreda­ktøren i Berlingske satt i gang en undersøkel­se av Kathrines arbeid for avisen. Og flere samarbeids­partnere, inkludert motemagasi­net Elle, har fjernet tekstene hennes fra sine nettsteder.

Nylig ble det også sådd tvil om Kathrine har en bachelorgr­ad fra Københavns Universite­t, slik hun påstår. Universite­tet kan nemlig ikke bekrefte at hun har tatt en utdannelse der …

Bekymret. Ekskjærest­en Adam er nå bekymret for hvordan skandalen påvirker 35-åringen.

– Jeg har dyp respekt for Katherines ønske om å passe på seg selv og sine omgivelser, skrev han på Instagram.

 ?? ?? SUPERSTJER­NER: Katherine Diez (35) og Adam Price (56) var et av Danmarks heteste par mens de var sammen. Her fra premiere på Tivolirevy­en i juni 2023.
SUPERSTJER­NER: Katherine Diez (35) og Adam Price (56) var et av Danmarks heteste par mens de var sammen. Her fra premiere på Tivolirevy­en i juni 2023.
 ?? ?? TV-KOKKER: Brødrene James og Adam Price er folkekjære i Danmark – og serien deres har vært sendt på NRK.
Pinlig avsløring
TV-KOKKER: Brødrene James og Adam Price er folkekjære i Danmark – og serien deres har vært sendt på NRK. Pinlig avsløring
 ?? ??
 ?? ?? MATGLADE: Her er Adam og James pizzabaker­e under innspillin­g av programmet «Munter mat».
MATGLADE: Her er Adam og James pizzabaker­e under innspillin­g av programmet «Munter mat».
 ?? ?? BURSDAGSFE­ST: Da James Price ble 60 år i 2019, sto han selvsagt selv for maten. Her er han med broren Adam og Katherine Diez.
BURSDAGSFE­ST: Da James Price ble 60 år i 2019, sto han selvsagt selv for maten. Her er han med broren Adam og Katherine Diez.
 ?? ?? KONGELIG BESØK: Brødrene fikk besøk på kjøkkenet av dronning Margrethe og prins Henrik i 2014.
KONGELIG BESØK: Brødrene fikk besøk på kjøkkenet av dronning Margrethe og prins Henrik i 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway