Se og Hør

BYGDE KJØKKENET

-

består av barna Billie (9) og Marlon (3) et uløst hus-mareritt hengende over seg hjemme i Bærum. Og hytta i Sogndal ble et kjærkommen­t fristed – totalt fritt for stressfakt­orer.

– Jeg kjenner skuldrene senker seg allerede når vi setter oss i bilen i Oslo med kurs hit. Her oppe er det ingenting som forventes av oss eller jager oss. Jeg kan gå i morgenkåpa til klokken 11 om formiddage­n. Vi tar oss noen turer i skibakken, men Billie (den gang 4 år) vil ikke være der så lenge om gangen. Og det passer meg i grunnen fint. Jeg trives best i solveggen – med musikken strømmende ut av vinduet, sa Tone til Se og Hør med et smil.

Paradis for Markus. For samboer Markus stilte saken seg litt annerledes. Tones spreke og flotte bærumskar elsker skilivet og prøver å utnytte muligheten­e så godt han kan.

– Jeg har vært vant til Geilo og har stått på ski der hvert eneste år – fra jeg var syv år gammel til godt opp i 20-årene. I Sogndal er det litt annerledes, men det er et paradis for randonee (toppturer i løssnø). I tillegg er jo hytta en perfekt samlingspl­ass for hele familien, forklarte Markus.

Kjøpte med søsterens familie. Tone og Markus kjøpte den rundt 250 kvadratmet­er store hytta sammen med Tones storesøste­r Tale Aaberge Nesse (37) og hennes ektemann Jens Nesse (50).

De har valgt løsninger sammen, men kreativ handyman Markus er nok den som har vært anfører i prosjektet. Han er vant til å pusse opp, og har i tillegg til hytta ekspedert fem leilighete­r og to hus opp gjennom årene. Det inkluderer svigerinne Tale og svoger Jens sitt hus!

– Ja, Markus har stått for det meste. Han har fått litt hjelp til gardiner og tapet, soverom og bad. Gardiner er grisevikti­g for meg. De er virkelig med å forme det endelige uttrykket, påpekte Tone – til Markus´ nikkende samtykke.

Brudd. Høsten 2014 ble Tale og Jens smidd i hymens lenker i Ullern kirke i Oslo. Søster Tone fikk æren av å være storesøste­rens forlover.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SELVGJORT ER VELGJORT: Det flotte kjøkkenet har Markus designet og lagd selv!
SELVGJORT ER VELGJORT: Det flotte kjøkkenet har Markus designet og lagd selv!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway