Se og Hør

GJØR DET BESTE UT AV HVER DAG!

Noen dager er tunge, men den nybakte 50-årsjubilan­ten gleder seg over at det ikke er så mange av dem.

- TEKST: SVEND AAGE MADSEN FOTO: SVEND AAGE MADSEN OG PRIVAT TEKST: SVEND AAGE MADSEN SVENDAAGE@ALLER.NO FOTO: SVEND AAGE MADSEN OG PRIVAT

Hyllet. Jan Runar Eliassen fra Vestfossen i Hokksund er kjent som Demenskore­ts yngste medlem. 24. januar fylte han 50 år – og på bursdagen ble han overrasket av kona Marion (45) og familien som sørget for stort selskap!

– Jeg visste ingen ting på forhånd, annet at jeg skulle spille golf med en god venn, sier Jan Runar til Se og Hør.

Prisvinner. Sammen med koret har Hokksund-mannen mottatt en rekke priser – blant annet Øvre Eikers kulturpris for 2023.

Juryen begrunner prisen med at Jan Runar har rørt et helt folk ved å stå frem med en sykdom som får store konsekvens­er både for den som rammes og omgivelsen­e, og at årets prisvinner viser at musikk ikke bare er kunst og kultur.

«Musikk er også helse, og musikk kan definitivt ha veldig positiv betydning og som kan gi gode dager selv med en demenssykd­om.»

Ny sesong. Jan Runar er spent på seernes reaksjoner når NRK nå er i gang med sesong to av «Demenskore­t». Han understrek­er at han aldri ble med i koret for oppmerksom­hetens skyld, og at han i første sesong hadde en kort periode hvor det fristet mer å slutte i koret enn å fortsette.

– I dag synes jeg at det er morsomt med alle de positive tilbakemel­dingene. Men det er også synd at man først må få en så alvorlig sykdom. Jeg har tenkt mye på hvor viktig denne typen tilbakemel­dinger er for alle i hverdagen …

Åpenhet om sykdommen ble viktig både for Jan Runar og familien. De ønsker å bidra til at det blir et enda større fokus på en sykdom som rammer stadig flere.

Tungt innimellom. Fembarnsfa­ren er smertelig klar over at Alzheimers er en dødelig diagnose, hvor han sakte, men sikkert vil miste kontakten både med seg selv og med familien.

– Stort sett synes jeg at jeg takler sykdommen greit. Jeg har noen tunge dager innimellom, men de er heldigvis sjeldne. Sykdommen utvikler langsomt, så jeg føler meg heldig. Nå handler alt om å gjøre det beste ut av dagen i dag, sier Jan Runar til Se og Hør.

Evig optimist. Jan Runar fikk mye positiv oppmerksom­het da han under avslutning­en av første sesong med «Demenskore­t» sang sin elskede Liverpool-hymne «You’ll never Walk Alone». 50-åringen omtales ofte som den evige optimist, en mann som ønsker å fylle livet med flest mulig gode opplevelse­r sammen med sin elskede Marion, parets barn og gode venner.

En gave fra Liverpool Supporter Club sørget for at Jan Runar og Marion nok en gang fikk oppleve en fotballkam­p i England i fjor. Nylig var han i Liverpool igjen, for å se favorittla­get spille – denne gangen i følge med sønnene.

– Gutteturen ble akkurat så fin som vi hadde håpet på, sier Jan Runar.

 ?? ??
 ?? ?? PRISVINNER: Som en del års-feiringen mottok av 50- Jan Runar Eliassen nylig Øvre Eikers kulturpris for 2023.
PRISVINNER: Som en del års-feiringen mottok av 50- Jan Runar Eliassen nylig Øvre Eikers kulturpris for 2023.
 ?? ?? NY SESONG: Her er Jan Runar og Demenskore­t dirigert av Kim Wigaard under fjorårets julekonser­t på Chat Noir.
NY SESONG: Her er Jan Runar og Demenskore­t dirigert av Kim Wigaard under fjorårets julekonser­t på Chat Noir.
 ?? ?? FEIRER LIVET: Marion elsker å overraske mannen sin. Jan Runar Eliassen visste ingen ting om at hun samlet familie og venner for å feire hans 50-årsdag. Her er paret på Gullruten i Bergen i fjor sammen med programled­er Ingrid Gjessing Linhave.
FEIRER LIVET: Marion elsker å overraske mannen sin. Jan Runar Eliassen visste ingen ting om at hun samlet familie og venner for å feire hans 50-årsdag. Her er paret på Gullruten i Bergen i fjor sammen med programled­er Ingrid Gjessing Linhave.
 ?? ?? GUTTA PÅ TUR: Jan Runar feiret 50-årsdagen med å reise til Liverpool med sønnene. Her er han på museumsbes­øk med Alexander, Runar og Christoffe­r.
GUTTA PÅ TUR: Jan Runar feiret 50-årsdagen med å reise til Liverpool med sønnene. Her er han på museumsbes­øk med Alexander, Runar og Christoffe­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway