Se og Hør

AKSELS MESTERVERK

- TEKST: TORE ØSTVOLD FOTO: SALTDALSHY­TTA, SE OG HØR, GEIR OLSEN, NTB, @JOHANNESHK/ INSTAGRAM

10 peiser! På Hafjell har forretning­smannen og milliardær­en Bjørn Rune Gjelsten (67) bygget en av Norges mest imponerend­e hytter. Den er på nesten 1000 kvadratmet­er, og går over to etasjer.

Hytta ligger helt usjenert til på en svært romslig tomt nedenfor Gaiastova på Hafjelltop­pen. Etter at milliardær­en kjøpte opp flere av nabotomten­e har han rundt 20 mål å boltre seg på.

Hytta skal angivelig inneholde nærmere ti peiser, seks soverom og ha all tenkbar luksus.

Bygde for familien. For en del år tilbake stilte Dagbladet spørsmål om han virkelig trengte en hytte på 1000 kvadratmet­er.

– Godt spørsmål, svarte Gjelsten, som la til:

– Vi ønsket å bygge noe for familien. Hytta ble møtested for vår familie i Romsdal og oss i Oslo. Den har kompensert for mange år der vi så lite til hverandre. I tre–fire år var jeg knapt hjemme, påpekte han.

Elsker ski. Kona Solveig Gjelsten (63)

Kvitfjell er stedet. Den tidligere alpinkonge­n og «Mesternes mester»-programled­er Aksel Lund Svindal (41) og hans forlovede Amalie Iuel (29) har bygd seg et lite hytte-eldorado på Kvitfjell.

Hytta ligger rett ved alpinbakke­ne, og bare noen få meter fra hyttevegge­n kunne paret følge verdenscup­rennene som ble arrangert nylig

Tomten ble kjøpt allerede i 2019, men hytta sto klar i fjor. Grunnflate­n er på 304 kvadratmet­er, så det er nok av plass til liten og stor.

Fridde på hytta. – Jeg er fryktelig glad i å være på fjellet. Jeg elsker det, sa Aksel til Se og Hør da årets sesong med «Mesternes mester» skulle i gang.

Det var også på Kvitfjell at Aksel fridde til sin kjære. 8. oktober i fjor la han ut meldingen på Instagram, med den korte og megetsigen­de teksten: «Hun sa ja». har stått for mye av innredning­en, og viser en sikker smak. Bare inngangspa­rtiet kan få de fleste til å miste pusten.

Bjørn Rune er en ivrig skiløper, og ble beskrevet som litt av et talent i yngre dager. Fortsatt legger han de fleste bak seg i skisporet.

– Jeg bruker Hafjell til å trene, til å finne roen og til å nullstille. Ofte kommer det mange gode ideer når jeg er ute på ski, har han sagt til Dagbladet. .

Nyter Øyeblikket. På Øyer i Gudbrandsd­alen har artist Wenche Myhre (77) sitt vinterpara­dis.

– Jeg har hatt Gudbrandsd­alen i mitt hjerte siden jeg var ei lita jente. Slekten min kommer herfra, og jeg har alltid følt meg hjemme i dette området, fortalte hun Se og Hør ved juletider.

Den store hytta har fått navnet Øyeblikket, og tomten ble kjøpt i 1998. Her er ofte storfamili­en på besøk.

Rett utenfor stueveggen er det skiløyper og akebakker, og de som foretrekke­r slalåm og nedoverski har gode muligheter for det.

Egen løype. Mindre enn et minutts gange fra alpintrase­en som kalles «Kjusløypa» på Hafjell ligger drømmehytt­a til den pensjonert­e alpinisten Lasse Kjus (53).

Den splitter nye hytta ble kjøpt av Lasse for 1 450 000 i 2005. I dag kan han forvente en helt annen pris, og for noen år siden ble den antatt å ha en salgsverdi på 16 millioner kroner.

Hotellkong­en Petter Stordalen (61) eier en rekke hus og hytter. Når han skal nyte vintervære­t søker han seg ofte til Hafjell.

Der kjøpte han først en drømmehytt­e for seks millioner kroner. Da nabohytta ble lagt ut for salg i 2011 kjøpte Strawberry-eieren like godt denne også. Prisen var 13 millioner kroner.

 ?? ?? 1000 KVADRAT:
1000 KVADRAT:
 ?? ?? TRAVELT PAR: Forloveden Amalie Iuel satser for fullt på EM og OL i friidrett denne sesongen. Aksel har på sin side vært fullt opptatt med å lede «Mesternes mester» på NRK.
PARADIS PÅ KVITFJELL: Aksel Lund Svindal kunne i fjor ta i bruk hytta i snøparadis­et på Kvitfjell. Den har boflate på hele 304 kvadratmet­er.
TRAVELT PAR: Forloveden Amalie Iuel satser for fullt på EM og OL i friidrett denne sesongen. Aksel har på sin side vært fullt opptatt med å lede «Mesternes mester» på NRK. PARADIS PÅ KVITFJELL: Aksel Lund Svindal kunne i fjor ta i bruk hytta i snøparadis­et på Kvitfjell. Den har boflate på hele 304 kvadratmet­er.
 ?? ?? Bjørn Rune Gjelsten og kona Solveig trives på Hafjell. I det enorme palasset er det plass til hele familien.
Bjørn Rune Gjelsten og kona Solveig trives på Hafjell. I det enorme palasset er det plass til hele familien.
 ?? ??
 ?? ?? SIKRET SEG BEGGE: Hotellkong­en Petter Stordalen kjøpte hytta på Hafjell for noen år siden. Da naboen skulle selge sin, kjøpte han den også.
DOBBEL PÅ HAFJELL
PAR I HJERTER: Under pandemien ble Petter Stordalen og svenske Märta Elander Wistén et par.
Kan velge og vrake.
SIKRET SEG BEGGE: Hotellkong­en Petter Stordalen kjøpte hytta på Hafjell for noen år siden. Da naboen skulle selge sin, kjøpte han den også. DOBBEL PÅ HAFJELL PAR I HJERTER: Under pandemien ble Petter Stordalen og svenske Märta Elander Wistén et par. Kan velge og vrake.
 ?? ?? FLOTT PAR: I mange år har Lasse Kjus vært samboer med Marianne Berner, som jobber som lege. ØYEBLIKKET: Til Øyer i Gudbrandsd­alen reiser artisten Wenche Myhre og hennes samboer Anders Eljas så ofte de har mulighet.
RETT VED KJUSLØYPA
GØY PÅ ØYER
FLOTT PAR: I mange år har Lasse Kjus vært samboer med Marianne Berner, som jobber som lege. ØYEBLIKKET: Til Øyer i Gudbrandsd­alen reiser artisten Wenche Myhre og hennes samboer Anders Eljas så ofte de har mulighet. RETT VED KJUSLØYPA GØY PÅ ØYER
 ?? ??
 ?? ?? GULL-HYTTA: Ikke langt fra der Lasse Kjus sikret seg OL-gull i 1994, fikk han bygget seg en nydelig hytte noen år senere.
GULL-HYTTA: Ikke langt fra der Lasse Kjus sikret seg OL-gull i 1994, fikk han bygget seg en nydelig hytte noen år senere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway