Se og Hør

NÅ ER DET PÅ’N IGJEN – PAPPA!

- TEKST: SVEND AAGE MADSEN svendaage@aller.no FOTO: SVEND AAGE MADSEN OG PRIVAT

barnehage, sier June-Maria.

– Barna våre har et godt sosialt nettverk, og i en søskenflok­k med 10 barn er det alltid noen å leke og utvikle seg sammen med. Vi føler begge at dette er en riktig avgjørelse. Vi er trygge på at vi gjør det rette, og takknemlig over at vi får mer tid sammen med våre små.

Spontanabo­rt. Søskenflok­ken kunne i teorien hatt enda et medlem. Men etter fjorårets sommerferi­e mistet June-Maria og Niklas et barn i første trimester av svangerska­pet.

– Ærlighet er viktig. Spontanabo­rt er veldig vanlig, og absolutt ikke noen skam eller tabu som vi ikke vil snakke med barna våre om. Det riktigste vi som foreldre kan gjøre, er å lære dem hvordan sorgen skal håndteres, sier tibarnsmor­en.

Hun håper at barna forstår at babyen de aldri fikk bli kjent med var for syk til å leve.

Nett-troll. Barnas reaksjoner ga June-Maria styrke.

Hennes over 15.000 følgere setter pris på at hun jevnlig deler små og store begivenhet­er fra familiens hverdag på sin instagram-konto «Lykken er mange».

Men da hun delte den triste nyheten var det som om nett-trollene våknet fra dvalen.

31-åringen ønsker mer åpenhet om at spontanabo­rt er noe som kan ramme alle.

– Folk vet ikke hvor vanlig dette er. De som kjenner oss som familie kom med trøstende ord, og positive tilbakemel­dinger.

Samtidig strømmet det på med stygge meldinger, og sårende påstander. Blant annet om at kroppen hennes måtte være utslitt etter så mange barnefødsl­er.

June-Maria er klar over at mange barn ikke er for alle, og verken hun eller Niklas forventer at alle skal forstå hvorfor det er så riktig for dem.

– Jeg tar meg heldigvis ikke nær av negative tilbakemel­dinger, I stedet bruker jeg disse erfaringen­e til å styrke barna mine til å møte slike holdninger når de blir eldre.

 ?? ?? NYTT DØRSKILT: Niklas Ruud har med årene fått god erfaring med å bytte ut familiens dørskilt med et nytt – med flere navn.
NYTT DØRSKILT: Niklas Ruud har med årene fått god erfaring med å bytte ut familiens dørskilt med et nytt – med flere navn.
 ?? ?? MINSTEMANN: Novah-Nefeli ble født rett før jul i 2022, og er familiens minstemann. Men snart blir han storebror til to!
MINSTEMANN: Novah-Nefeli ble født rett før jul i 2022, og er familiens minstemann. Men snart blir han storebror til to!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway