Se og Hør

Fant ingen etter Arne ...

- TEKST: MARIAN GODØ FOTO: @TRACEEELLI­SROSS/INSTAGRAM, @ REALEVANRO­SS/INSTAGRAM, NTB

spilte inn sanger mens vi sov, planla bursdagsfe­stene våre, tokM oss med til legetimer – og meglet når vi kranglet. Alt en mamma gjør, forteller hun.

Heldige. Også datteren Chudney roser sin kjære mor.

– Supermamma, skriver hun. – Du er den beste moren, bestemoren, mennesket. Eleganse, skjønnhet, inspirasjo­n og ren kjærlighet! Vi elsker deg så høyt og vi er så heldige som har deg!

Ferdig med menn. Så langt har Dianas fem barn gitt henne åtte barnebarn. Og Diana elsker å tilbringe tid sammen med dem.

Hun har ikke sluppet noen mann inn i livet sitt etter bruddet fra den norske shippingma­gnaten og eventyrere­n Arne Næss jr. (1937–2004).

Paret møttes på Bahamas i 1985, og falt pladask for hverandre. Etter en virvelvind-romanse sa de ja til hverandre i Sveits i 1986. To år senere kom Ross Arne (36) til verden, tett etterfulgt av broren Evan Olav (35).

Men på tross av sterk kjærlighet, tålte ikke forholdet tidens tann.

Bodde hver for seg. Til det var de alt for forskjelli­ge, og levde alt for ulike liv. Diana har fortalt at ingen av dem var villige til å ofre friheten sin for den andre. Mye av tiden de var gift tilbrakte de i hver sin verdensdel – Næss i London, Diana i Connecticu­t.

Og i 1999 annonserte Næss på TV at ekteskapet var over. Det skal ha kommet som et sjokk på alle – også Diana.

– Han ville aldri snakke om problemene våre. Når jeg ville at vi skulle gå i terapi, så ville han ikke høre snakk om det, har sangeren fortalt ifølge nettsiden Showbiz Cheatsheet.

I 2000 var ekteskapet historie.

Varer evig. Men følelsene gikk ikke over. Og da Arne døde i en

klatreulyk­ke i 2004, ble Diana knust. Hun dro til Norge for å være med i begravelse­n, og har flere ganger omtalt ham som sitt livs kjærlighet.

I 2011 fortalte hun i et intervju med Oprah Winfrey at følelsene for Næss aldri forsvant.

– Jeg lærte at kjærlighet­en varer evig, sa hun i intervjuet.

Alene med minnene. I 2008 var Diana hovedattra­ksjonen på Nobelkonse­rten i Oslo – og da understrek­et hun hvor glad hun er i landet vårt.

– Jeg føler meg på en merkelig måte hjemme her. På grunn av mitt ekteskap med Arne Næss jr., og de to sønnene vi fikk sammen, har jeg et veldig sterkt forhold til Norge – og til det norske publikum, forteller hun.

– Jeg hadde femten fantastisk­e år med Arne, en mann jeg elsket over alt på jord. Og det er jeg takknemlig for, sa hun til Dagbladet under Oslo-oppholdet.

– Jeg har ikke funnet noen ny mann til å fylle plassen etter Arne. Så jeg kommer nok til å være alene med minnene om ham, fortsatte hun.

Kommer til Europa. Nå er det kjærlighet­en til familien, fansen og musikken som driver henne videre.

På tross av at hun altså har fylt 80 år, legger hun nå ut på en ny turné – «Beautiful Love Performanc­es – Legacy 2024 Tour». Den foregår for det meste i USA, men i august spiller hun både i Danmark og i Nederland.

Og kanskje benytter hun da anledninge­n til å ta familien med seg på Norgesbesø­k.

 ?? ?? PÅ NORSK JORD: For snart 40 år siden delte Diana Ross ut en Amanda-pris i Norge – sammen med sin elskede Arne Ross.
PÅ NORSK JORD: For snart 40 år siden delte Diana Ross ut en Amanda-pris i Norge – sammen med sin elskede Arne Ross.
 ?? ?? HEDRET: Diana Ross har fått mange priser opp igjennom årene – og i 2016 fikk hun medalje av daværende president Barack Obama.
HEDRET: Diana Ross har fått mange priser opp igjennom årene – og i 2016 fikk hun medalje av daværende president Barack Obama.
 ?? ?? LEGENDER: Her er Diana Ross sammen med to andre legender i 2002 – Elizabeth Taylor (1932–2011) og Michael Jackson (1958–2009).
LEGENDER: Her er Diana Ross sammen med to andre legender i 2002 – Elizabeth Taylor (1932–2011) og Michael Jackson (1958–2009).
 ?? ?? GIFT I SVEITS: Diana var utrolig lykkelig da hun giftet seg med norske Arne Næss i 1986. Men de levde svært forskjelli­ge liv, og valgte senere å gå fra hverandre.
GIFT I SVEITS: Diana var utrolig lykkelig da hun giftet seg med norske Arne Næss i 1986. Men de levde svært forskjelli­ge liv, og valgte senere å gå fra hverandre.
 ?? ?? sammen BIOLOGISK FAR: Her er Diana sammen med Berry Gordy (94), biologisk far til hennes eldste datter – Rhonda.
sammen BIOLOGISK FAR: Her er Diana sammen med Berry Gordy (94), biologisk far til hennes eldste datter – Rhonda.
 ?? ?? BARNEFAR: Robert Ellis Silberstei­n (78) er far til tre av Dianas barn. Her er han med Tracee i 2007.
BARNEFAR: Robert Ellis Silberstei­n (78) er far til tre av Dianas barn. Her er han med Tracee i 2007.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway