Se og Hør

Slutter aldri å kjempe for kjærlighet­en

TV-profilen og ektemannen har fått en rekke avslag på familiegje­nforening. Nå går paret til søksmål.

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: MORTEN EIK, MATTI BERNITZ/WARNER BROS. DISCOVERY, VIAPLAY, PRIVAT

Unik kjærlighet­shistorie. AnneMa Yuvali (64) og ektemannen Dündar (30) ble begge kjente etter å ha vært med i doku-serien «Grenseløst forelsket» på TVNorge. Der fikk seerne være med på AnneMas besøk hos kjæresten i hans hjemland Tyrkia. Paret, som først møttes på nett, giftet seg der i 2020. Lykkelige så de for seg en felles fremtid i Norge – men slik gikk det ikke.

Går rettens vei. De siste fire årene har nemlig søknadene deres om familiegje­nforening blitt avslått gang på gang. I oktober fikk de endelig avslag, som betyr at de ikke lenger kan klage på vedtaket. Nå ser det fortvilede paret ingen annen utvei enn å gå til retten. 7. mai starter AnneMa og Dündars rettssak mot Utlendings­nemda (UNE).

– Vi vil fortsette å kjempe, og gir oss aldri. Nå er det rettsappar­atet som får anledning til å avgjøre dette, og vi forventer å bli hørt, sett og respektert for de menneskene vi er. Vi tar dette helt til Strasbourg om det blir nødvendig, sier AnneMa alvorlig til Se og Hør.

Hun forteller at ektemannen ser frem til å fortelle sin side av saken via videolink i rettssalen.

– Dündar gleder seg til å bli sett som et menneske, og ikke bare et saksnummer i en bunke.

Tøft for lommeboka. Kampen for kjærlighet­en har tæret på kreftene og lommeboken. Hvert eneste avslag har vært som et stikk i hjertet, men å gi opp har aldri vært et alternativ. Se og Hør har sett flere av brevene fra UDI, der det står at de mener ekteskapet kun er inngått for at Dündar skal få oppholdsti­llatelse i Norge.

Vet at det er vanskelig. Til God kveld Norge har UDI tidligere kommentert og begrunnet avslagene på oppholdsti­llatelse. – Vi vet at et avslag kan oppleves vanskelig. Vår jobb er å vurdere om vilkårene i regelverke­t for å få en oppholdsti­llatelse er oppfylt. Søknaden til

Dündar Yuvali og Anne Marit Yuvali ble avslått fordi vi mente at ekteskapet mellom dem var et omgåelsese­kteskap. Det betyr at vi mente det var sannsynlig­hetsoverve­kt for at Dündar Yuvali sin hovedhensi­kt med ekteskapet, var å få en oppholdsti­llatelse i Norge, uttalte enhetslede­r i UDI Saber Bailii til TV2-programmet i fjor.

Leverer inn chat-bevis. I forberedel­se til rettssaken har paret et nytt team med advokater, og har hentet ut samtalelog­gen gjennom fire år med daglig prat på internett-tjenesten Messenger, for å dokumenter­e at alt det de sier er sant.

– Det er vondt å ikke bli trodd, og de stiller oss de mest absurde og invaderend­e spørsmål. Nå ser vi oss nødt til å levere inn loggen med våre mest private samtaler. Det er utrolig privat! Jeg føler meg rett og slett traumatise­rt.

Alt arbeidet med å få ektemannen til Norge har vært beintøft. Ektemannen får gjort lite fra Tyrkia. Enda verre har det vært å kjenne ensomheten på spesielle merkedager og høytider.

– I årevis har vi ventet og ventet. Jeg har sittet alene på bursdager, julaften, nyttårsaft­en, påskeaften og på bryllupsda­gen vår. Det er utrolig vondt når vi vet at det vi har sammen er 100 prosent ekte, forteller hun.

Mobbet i hjemlandet. Heller ikke for Dündar har det vært lett. Tyrkeren så frem til å flytte sammen med kona i Arendal, og starte sitt familieliv, men har i stedet måtte bli værende i hjemlandet.

– Han blir mobbet der nede. Folk hvisker og tisker. Det er ikke bare jeg som er i helvete, sier AnneMa, og legger til at Dündar ikke forstår hvorfor akkurat han blir så dårlig behandlet av norske myndighete­r.

– Han har aldri såret meg, utnyttet meg, eller gjort noe som helst galt. Vi forstår ikke hvorfor vi blir behandlet på denne nedrige måten!

Stoler på kjærlighet­en. Heldigvis er det også lyspunkter.

Nylig fikk Dündar jobb på en restaurant i Alanya, noe som gjør at ventetiden for ham vil gå raskere. Hver dag holder paret kontakten via sosiale medier og videochat.

– Dündar betyr alt for meg. Myndighete­ne hevder at vi lyver, men vi vet at vi elsker hverandre hvert sekund. Vi forlanger å bli respektert av den norske rettsstat, og at de ser vår troverdigh­et, avslutter AnneMa.

 ?? ?? FYLT AV KJÆRLIGHET: I 2020 ble Dündar og AnneMa mann og kone under en seremoni i Tyrkia. Bryllupsbi­ldet har negle-designeren på veggen hjemme i Arendal.
FYLT AV KJÆRLIGHET: I 2020 ble Dündar og AnneMa mann og kone under en seremoni i Tyrkia. Bryllupsbi­ldet har negle-designeren på veggen hjemme i Arendal.
 ?? ?? FORTVILER: Yuvali raser fordi hun og Dündar ikke blir trodd når de sier at det de har sammen er ekte kjærlighet. 7. mai starter rettssaken i Oslo Tingrett.
FORTVILER: Yuvali raser fordi hun og Dündar ikke blir trodd når de sier at det de har sammen er ekte kjærlighet. 7. mai starter rettssaken i Oslo Tingrett.
 ?? ?? VIL LEVE SAMMEN: Snart fire år etter at de giftet seg bor fortsatt AnneMa Yuvali og ektemannen Dündar i hvert sitt land. Nå går de til rettssak for å få lov til å leve i Norge.
VIL LEVE SAMMEN: Snart fire år etter at de giftet seg bor fortsatt AnneMa Yuvali og ektemannen Dündar i hvert sitt land. Nå går de til rettssak for å få lov til å leve i Norge.
 ?? ?? UT PÅ TUR: Etter deltakelse­n i «Grenseløst forelsket» har AnneMa vært med i en rekke andre TV-programmer. I fjor deltok hun i «71° nord kjendis». Her med Terje Sporsem og Arman Surizehi.
UT PÅ TUR: Etter deltakelse­n i «Grenseløst forelsket» har AnneMa vært med i en rekke andre TV-programmer. I fjor deltok hun i «71° nord kjendis». Her med Terje Sporsem og Arman Surizehi.
 ?? ?? GODE STUNDER: Aldersfors­kjellen på 33 år bryr ikke paret seg om. De har felles humor, og deler mye latter og glede.
GODE STUNDER: Aldersfors­kjellen på 33 år bryr ikke paret seg om. De har felles humor, og deler mye latter og glede.
 ?? ?? LEVER MED SAVNET: Dündar savner kona hver dag, men er glad for at han har fått ny jobb på norsk-eide Larsens Suit Hotel i Alanya.
LEVER MED SAVNET: Dündar savner kona hver dag, men er glad for at han har fått ny jobb på norsk-eide Larsens Suit Hotel i Alanya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway