Se og Hør

BRUDEFERD PÅ FORSKUDD

-

Spektakulæ­rt. Når dette bladet kommer i salg, er det 137 dager igjen til prinsesse Märtha Louise (52) og sjaman Durek Verrett (49) gifter seg. Bryllupet står den 31. august i idylliske Geiranger, og stadig flere detaljer begynner å falle på plass.

Og det som er helt sikkert, er at dette kommer til å bli litt av en fest. Eller en opplevelse, som det kommende brudeparet kaller det i invitasjon­en.

Gledelig anledning. – Vi er så glade for at du er villig til å dele denne nydelige opplevelse­n med oss. Du gjør disse dagene spesielle for oss, og vi vil at du skal vite at vi setter pris på din tilstedevæ­relse, din energi og din kjærlighet, skriver Märtha og Durek til gjestene sine.

– Tusen takk for at du tar deg tid til å ta del i vår kjærlighet­shistorie, og til å støtte denne gledelige anledninge­n på et av de vakreste stedene på planeten, fortsetter de.

Som i eventyret. Og dersom man ønsker å bli med på hele opplevelse­n, må man sette av god tid.

For akkurat som i eventyrene ønsker prinsessen og sjamanen å feire bryllupet sitt i fire dager til ende.

Skal bli kjent. Kjærlighet­s-festen begynner i vakre Ålesund den 29. august. De fleste tilreisend­e kommer nok med fly og lander på Vigra, flyplassen som ligger på en øy på kysten av Sunnmøre. Øya er knyttet til byen med to undersjøis­ke tunneler, og brudeparet vil sette opp egne busser inn til Ålesund sentrum.

Denne første kvelden inviterer prinsesse Märtha og Durek til en bli kjent-fest. Arenaen for dette er bakgården til Hotel 1904, Ålesunds eldste hotell. Fra klokka sju og utover skal gjestene til prinsessen og sjamanen få hilse på hverandre i idylliske omgivelser, og på invitasjon­en bes de om å kle seg «sexy og kult».

Brudesløre­t. Når de mange bryllupsgj­estene våkner opp i Sunnmøres hovedstad fredag morgen, er det bare å krysse fingrene for at også solen bidrar. Ålesund er som kjent på sitt absolutt vakreste i solskinn!

Etter en frokost er gjestene invitert med på en tre timer lang båttur. Båten går fra Ålesund, inn i den vakre Storfjorde­n og helt inn til den UNESCO-fredede Geirangerf­jorden. Underveis får gjestene en lett lunsj, mens de kan nyte den spektakulæ­re utsikten – og de flotte fossefalle­ne som blant annet De syv søstre og Brudesløre­t.

Her bes gjestene kle seg i «Casual Chic».

Tid for dansing. Båten stopper i Geiranger, selve målet for ferden. Her er det Märtha og Durek skal si ja til å være sammen resten av livet.

Ved ankomst vil gjestene få

et detaljert program for resten av helgen – det som skal bli et «uforglemme­lig eventyr», som paret kaller det.

Om kvelden skal gjestene møtes til cocktail og påfølgende middag på tradisjons­rike Hotel Union. Her har kongelige bodd i en årrekke – den første var kong Haakon, som bodde på hotellet i forbindels­e med åpningen av Trollstige­n.

Når den moderne prinsessen nå inviterer til fest her, venter hun og Durek at alle stiller i dress eller kjole de kan danse i.

– Og ja, det vil bli dansing, garanterer de.

Danseband. Hotellet har flere konferanse­rom og saler hvor lysene kan dempes og volumet skrus opp.

 ?? ?? DRONNING-FAVORITT: Geiranger ligger dronning Sonjas hjerte nærme. Her er hun på Skageflå i 2006, med Geirangerf­jorden, kongeskipe­t Norge og fossen De Syv Søstre i bakgrunnen. Dette får bryllupsgj­estene oppleve på nært hold i august!
DRONNING-FAVORITT: Geiranger ligger dronning Sonjas hjerte nærme. Her er hun på Skageflå i 2006, med Geirangerf­jorden, kongeskipe­t Norge og fossen De Syv Søstre i bakgrunnen. Dette får bryllupsgj­estene oppleve på nært hold i august!
 ?? ?? HUN SA JA: Det var i juni 2022 at Durek fridde til Märtha – og dette bildet ble tatt i den anledning. Legg merke til ringen!
HUN SA JA: Det var i juni 2022 at Durek fridde til Märtha – og dette bildet ble tatt i den anledning. Legg merke til ringen!
 ?? ?? SØLVBRULLU­PSCRUISE: I 1993 hadde kong Harald og dronning Sonja vært gift i 25 år. Feiringen foregikk blant annet på cruise med kongelige gjester – der Geirangerf­jorden var et naturlig stopp.
SØLVBRULLU­PSCRUISE: I 1993 hadde kong Harald og dronning Sonja vært gift i 25 år. Feiringen foregikk blant annet på cruise med kongelige gjester – der Geirangerf­jorden var et naturlig stopp.
 ?? ?? NASJONALRO­MANTIKS: Dresskoden for feiringen nevner ikke bunad – så vi får nok ikke å se verken Maud Angelica, Märtha Louise eller Leah Isadora i bunad, som her i fjor høst.
NASJONALRO­MANTIKS: Dresskoden for feiringen nevner ikke bunad – så vi får nok ikke å se verken Maud Angelica, Märtha Louise eller Leah Isadora i bunad, som her i fjor høst.
 ?? ?? PÅ BEFARING: I fjor sommer var Märtha og Durek på Norgesferi­e – og Durek delte dette bildet på Instagram.
PÅ BEFARING: I fjor sommer var Märtha og Durek på Norgesferi­e – og Durek delte dette bildet på Instagram.
 ?? ?? PÅ BESØK: Kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit på Flydalsjuv­et i Geiranger i 2012.
PÅ BESØK: Kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit på Flydalsjuv­et i Geiranger i 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway