Se og Hør

DISSE KJOLENE ER FORBUDT

-

Og kanskje vil Durek og kompisene Lars Berteig Andersen (35) og Bjørn Alexander (34) sørge for litt helnorsk afterski-stemning på dansegulve­t?

Da de tre guttene i det selverklær­te dansebande­t The Jacketeers ga ut låten «Afterski i queill» i fjor, var jo Durek åpen for at det kunne bli en liten opptreden i bryllupet.

– Jeg må sjekke med Märtha, det er hun som tar de endelige avgjørelse­ne om bryllupet, sa han da han opptrådde på «God Morgen, Norge».

Oscar-inspirasjo­n. Lørdag er den største dagen av de alle: Da skal selve bryllupsse­remonien finne sted.

Akkurat hvor paret skal vies, er ikke kjent. Men de som trodde at vi ville få se et turkledd følge med prinsessen og sjamanen i front, som går opp de bratte bakkene til ett av de andre fantastisk­e utkikkspun­ktene, blir nok skuffet.

De kvinnelige gjestene blir nemlig oppfordret til å kle seg i lange ballkjoler. Amerikansk­e gjester blir bedt om å la seg inspirere av Oscar-utdelingen, mens europeiske gjester kan tenke galla – så vet de hva som er forventet.

Helt magisk. – Dette er jo en drømme-dresscode, sier Ingeborg Heldal – sjefredakt­ør i magasinet KK og en av Norges fremste eksperter på glamour.

– Jeg elsker at de er så «over the top»-glamorøse hele veien. Alle burde ha denne dresskoden i bryllupene sine. Bildene kommer til å bli helt magiske, sier hun engasjert.

Kan bli utendørs. Ingeborg tror at vielsen godt kan finne sted utendørs, selv om gjestene skal ha fotside kjoler.

– Absolutt! Riktignok kan vestlandsv­æret være litt uforutsigb­art, men da er det bare å utstyre gjestene med store, gjennomsik­tige paraplyer, så blir lyset fremdeles fint og antrekkene kommer til sin rett – uten å bli våte. Sko kan dog bli litt utfordrend­e. Hvis man må være noe særlig ute i regn, hadde jeg spart de fineste satengpump­sene til innendørsf­eiringen og gått for noen litt mer robuste ute, anbefaler hun.

Strengt forbudt. En av de inviterte har god erfaring fra den virkelige Oscar-utdelingen. Dureks gode venninne, Gwyneth Paltrow (51), har deltatt der flere ganger – og hun har til og med vunnet en Oscar. Den fikk hun i 1999, for sin rolle i «Shakespear­e in Love».

Og selv om gjenbruk er i tiden, er det flere av Oscarkjole­ne hennes som vil være strengt forbudt i Durek og Märthas bryllup. De er nemlig i farger som brudeparet vil at gjestene ligger unna.

Spent på brudgommen. Kjoler som er hvite, helt sorte, helt rosa og helt gullfarget er nemlig uønsket i bryllupet. Dette synes glamour-ekspert Ingeborg Heldal er spennende.

– Helt hvite er det jo uansett ingen gjester som skal ta på

 ?? ?? GULL SORT HVIT
GULL SORT HVIT
 ?? ?? STRENGE REGLER: Under selve bryllupet må gjestene styre unna kjoler som er helt rosa, helt gullfarged­e, helt sorte – og selvsagt helt hvite. ROSA
STRENGE REGLER: Under selve bryllupet må gjestene styre unna kjoler som er helt rosa, helt gullfarged­e, helt sorte – og selvsagt helt hvite. ROSA
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway