Se og Hør

GJESTENE MA BETALE SELV

-

seg i andres bryllup, men jeg tolker det som at disse fire fargene er forbeholdt brud og brudgom. Det som er litt gøy med akkurat dette bryllupet, er at alle er like spent på hva brudgommen skal ha på seg som hva bruden velger, sier Ingeborg.

De mannlige gjestene blir bedt om å stille i smoking eller sjakett – altså en smoking med en jakke som er lang bak.

– Det er det stiligste en mann kan gå i, og er liksom guttas ekvivalent til gallakjole, sier Ingeborg Heldal.

Mange regler. KK-redaktøren er imponert over brudeparet­s kleskoder, og hvis hun hadde vært invitert til bryllupet, ville hun brukt hvert ledige sekund for å planlegge en perfekt garderobe.

– På Bli kjent-festen i Ålesund torsdag kveld er kleskoden «Sexy cool». Hva vil du legge i det?

– Det er en leken og litt mer utradisjon­ell dresscode, som jeg synes kler brudeparet. Jeg hadde satt på et par gamle «Sex og singelliv»-episoder, og latt meg inspirere derfra. Kanskje en sexy, lang silkekjole med tynne stropper, noen store, glamorøse smykker, skyhøye stilettsan­daler, sotede øyne – og en Hollywood-føn? Og en kjekk mann i armkroken – i en lys lindress med åpen skjorte, fortsetter hun.

– På fredagens båttur til Geiranger er antrekket «Casual Chic». Da kan man vel ikke stille i vanlig norsk turtøy, eller?

– Jeg hadde aldri stilt i turtøy i et bryllup med mindre jeg spesifikt hadde blitt bedt om det, men så er jeg da også muligens Norges mest upraktiske menneske!

Gulldress. – Men «casual chic» gir ganske stort rom for tolkning og må vurderes ut fra været. Man kan jo være chic i regnjakke i 2024, fortsetter Ingeborg.

– Og kvelden før kvelden inviterer de til middag og fest, med antrekk «Dancing Dress/ Suit». Hvordan vil folk kle seg da, tror du? Kan vi vente Durek i gulldresse­n sin?

– Jeg håper for Guds skyld at han stiller i gulldress! Dette er bryllupshe­lgens «Skal vi danse». Her må man finne en måte å kombinere gode sko og klær man kan bevege seg i, med det å pynte seg og være litt glam. Det er tross alt en prinsesse som skal gifte seg, sier sjefredakt­øren.

Ingen kommentar. Men selv om det er en prinsesse som skal gifte seg, så er det ikke et bryllup i regi av Slottet. Allerede i fjor høst ble det opplyst at Kongehuset ikke tar regningen.

– Bryllupet mellom Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett finansiere­s ikke av Kongehuset, men privat, sa kommunikas­jonssjef Guri Varpe til Børsen.no.

– Det er riktig at staten ikke tar regninga, for øvrig ingen ytterliger­e kommentar til det, sa Märthas talsperson Carina Scheele Carlsen til det samme nettstedet.

Foreldrene betalte. Selv om prinsesse Märtha Louise har passert 50 med god margin, og vi lever i moderne tider, kan det likevel hende at foreldrene hennes – kong Harald (87) og dronning Sonja (86) tar litt av regningen, helt privat.

Fra gammelt av var det jo slik at brudens foreldre betalte for datterens bryllup,

mens brudgommen brukte sparepenge­ne sine til å få seg en god utdannelse, for å bli en god forsørger.

Ulike prisklasse­r. Hvor mange som er invitert til Märtha og Dureks drømmebryl­lup, er ikke kjent. Men brudeparet har reservert mange hotellrom for gjestene sine.

I Ålesund har de reservert rommene på Hotel 1904 og Scandic Parken, og i Geiranger er det Hotell Union, Havila Hotel og Grande Fjord Hotel gjestene skal bo på.

– Vi vil ordne det beste rommet for deg. Du trenger ikke bestille selv, men det ville vært flott om du kunne gi oss beskjed om dine preferanse­r og hvilken prisklasse du er komfortabe­l med, heter det i invitasjon­en fra det kommende ekteparet.

Betal ved utsjekk. For i motsetning til de fleste andre kongelige bryllup, må gjestene her betale for det aller meste selv.

Dette opplyser også det forlovede paret om i invitasjon­en.

– Betaling for hotellromm­et ditt i Ålesund og Geiranger gjøres ved utsjekk, som vanlig. Så husk å sette av tid til å sjekke ut før du drar, heter det.

Ikke billig. Det blir ingen billig affære for de tilreisend­e. Märtha og Durek har sikkert fått forhandlet fram en grei pris på rommene siden de reserverer så mange, men vielsen finner samtidig sted godt innenfor sesongen, og man kan ikke vente seg altfor store avslag.

Nettavisen har regnet ut at det vil koste minst 630 000 kroner å fylle bryllupsho­tellet Hotell Union i Geiranger én natt. Helgen før koster et stan

 ?? ?? RESERVERT: Brudeparet har reservert rom til gjestene sine på fem hotell – to i Ålesund og tre i Geiranger. Rommene betales ved utsjekk av gjestene selv. HOTELL 1904
RESERVERT: Brudeparet har reservert rom til gjestene sine på fem hotell – to i Ålesund og tre i Geiranger. Rommene betales ved utsjekk av gjestene selv. HOTELL 1904
 ?? ?? SCANDIC PARKEN GRANDE FJORD HOTEL
SCANDIC PARKEN GRANDE FJORD HOTEL
 ?? ?? HOTEL GEIRANGER
HOTEL GEIRANGER
 ?? ?? HOTELL UNION
HOTELL UNION
 ?? ??
 ?? ?? FAMILIE: Dureks nieser Alexandria og Natalia (til høyre) vil trolig inviteres til bryllupet.
FAMILIE: Dureks nieser Alexandria og Natalia (til høyre) vil trolig inviteres til bryllupet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway