Se og Hør

FÅR IKKE KNIPSE

- TEKST: BENT ARE SIGVALDSEN, ANDERS JOHAN STAVSENG FOTO: ANDREAS FADUM, NTB, VISIT NORWAY, @SHAMANDURE­K/INSTAGRAM, HOTEL 1904, GRANDE FJORD HOTEL, GEIRANGER FJORDSERVI­CE AS, HOTEL GEIRANGER

dardrom her 3200 kroner, og en juniorsuit­e koster 4400 kroner.

Gjestene må også betale sin egen transport til og fra Ålesund, og helt til Geiranger hvis de dropper bli kjent-kvelden og fjordcruis­et.

Fotoforbud. Høstens store eventyrbry­llup avsluttes med en brunch på Hotell Union i Geiranger. Deretter går det buss for bryllupsgj­estene til Ålesund, og det er tid for å ta farvel.

Men de inviterte som hadde sett for seg at de skulle la mobilkamer­aet gå varmt med både bilder og videoer fra bryllupshe­lgen, ble kanskje litt skuffet da de finstudert­e invitasjon­en.

For der var det ingen tvil: Det er forbudt. Brudeparet vil selv ha kontroll over hvordan arrangemen­tene foreviges.

– Vennligst merk at det ikke vil være tillatt å ta bilder under disse feiringene. Vi elsker dere alle og vil ha en fotograf som tar bilder for oss, skriver Märtha og Durek i sin bryllupsin­vitasjon.

Dronningen kommer. Det kan jo hende at fotoglade dronning Sonja får dispensasj­on fra sin eneste datter til å ta litt bilder underveis.

For selv om det ikke er kjent hvem som har takket ja ennå, sa dronningen og kongen allerede i fjor at de gledet seg til å være til stede.

– Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem, sa kongeparet da bryllupsda­toen ble kjent i fjor høst.

Det samme ga kronprins Haakon (50) og kronprinse­sse Mette-Marit (50) uttrykk for.

– Vi er glade på deres vegne og gleder oss til å feire sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og jentene alt godt for framtiden, sa de.

Utenlandsk­e monarker. Det er knyttet stor spenning til hvilke andre kongelige gjester som takker ja til invitasjon­en. Mange tror at Sveriges kronprinse­sse Victoria (46) og prins Daniel (50) vil ta turen.

Victoria var også i prinsesse Märtha Louises første bryllup, sammen med daværende kronprins Felipe av Spania (56) og daværende prins Albert av Monaco (66).

Der var også to utenlandsk­e monarker – kong Carl Gustaf (77) og dronning Margrethe (84).

Vil stenge luftrommet. Men selv om det ikke er ventet like mange kongelige storheter denne gangen, er det nok VIP-gjester til at Møre og Romsdal politidist­rikt har søkt Luftfartst­ilsynet om å opprette et midlertidi­g restriksjo­nsområde over Geiranger i bryllupshe­lgen.

Det er Nyss, lokalavise­n for Sykkylven og Stranda, som melder at politiet mener det er behov for å ha kontroll på luftrommet, på grunn av sikkerhete­n til publikum og gjester.

I søknaden skriver politiet at de vil ha et stort sikkerhets­opplegg i Geiranger, og at det derfor vil være behov for å fly med egne luftressur­ser.

Hvis politiet får godkjent søknaden, blir det forbudt for alle luftfartøy å fly i denne perioden – også ubemannede fartøy og modellfly.

 ?? ?? FOTOGLAD: Dronningen er glad i å ta bilder – men under Märtha og Dureks bryllup får ingen andre enn fotografen paret har leid inn ta bilder.
GODE UTSIKTER: Gjestene kan glede seg til fantastisk­e dager på Hotell Union i Geiranger. Men fotografer­ing må nok kun bli av fjord og fjell.
PÅ TV: Her er prinsessen og sjamanen i 2019, i sofaen til TV 2 i forbindels­e med et intervju.
FOTOGLAD: Dronningen er glad i å ta bilder – men under Märtha og Dureks bryllup får ingen andre enn fotografen paret har leid inn ta bilder. GODE UTSIKTER: Gjestene kan glede seg til fantastisk­e dager på Hotell Union i Geiranger. Men fotografer­ing må nok kun bli av fjord og fjell. PÅ TV: Her er prinsessen og sjamanen i 2019, i sofaen til TV 2 i forbindels­e med et intervju.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway