Se og Hør

TAKKER NEI TIL KIRURGI OG BOTOX

Jodie Foster nekter å fikse på utseendet – og har det bedre enn noen gang.

- TEKST: HENRIK HUSBY FOTO: NTB

Helt naturlig. Her stråler superstjer­nen Jodie Foster (61) på den røde løperen i Hollywood. Det siste halvåret har hun deltatt på prisutdeli­nger og premierer over en lav sko – på grunn av roller i TV-serien «True Detective» og filmen «Nyad».

Skuespille­ren vekker oppsikt på den røde løperen – fordi hun i motsetning til mange av sine kolleger, har valgt å eldes naturlig.

Bevisst. Jodie har smilt strålende til kameraene, og ikke brydd seg om verken smilerynke­r eller kråketær. Det blir hun hyllet for.

– Hun ser ikke ut til å ha hatt noen som helt form for plastisk kirurgi eller fillers, eller gjort noe som helst annet med ansiktet sitt. Og hun ser fantastisk sprek og sterk ut, skriver Kirstie Clements i The New Daily.

Det har vært en bevisst beslutning fra Jodies side.

Berømt i 58 år. Jodie har vært i rampelyset siden hun var tre år gammel. Først som reklamemod­ell, senere som barnestjer­ne.

14 år gammel spilte hun barneprost­ituert i «Taxi Driver», som hun ble Oscar-nominert for. Siden den tid har hun vært i medienes søkelys – noe som ikke har vært bare moro.

Ville ikke. Nylig fortalte hun at 50-årene hadde vært vanskelig.

– Jeg tror det er en aldersting. Jeg følte disse enorme skiftene da jeg fylte 30, og da jeg fylte 60. Og 60 var det beste skiftet av alle, for jeg slet i femtiårene. Jeg grublet over om jeg noen gang kom til å gjøre noe meningsfyl­t igjen, eller om dette var alt, sa hun til Interview Magazine.

Realist. – Det er den vanskelige fasen. Alle som er i slutten av førtiårene eller femtiårene er veldig opptatt med å bli oppblåst og skyte greier inn i ansiktet sitt. Jeg ville ikke ha det livet, men jeg visste også at jeg ikke kunne konkurrere med mitt gamle jeg. Så femtiårene var tøffe, fortsatte hun.

Har det gøy. – Men det skjedde noe da jeg ble 60. Jeg følte at jeg hadde funnet ut av ting, og det var bra, sier hun til magasinet.

Nå trives hun på jobb igjen. – Det er mye mer moro nå enn det noensinne har vært, i alle fall i de siste 20 årene!

Skjermet sønnene. Jodie har to sønner – Charles (25) og Kit (22). Eldstemann har fulgt i hennes fotspor, på tross av at hun skjulte yrketsvalg­et sitt fra guttene så lenge som mulig.

– Jeg ville ikke at de skulle kjenne meg på den måten. Jeg ville at de skulle kjenne meg som moren deres, og den personen som av og til dro bort for å jobbe, sa hun på The View – før hun avslørte:

– Lenge trodde de at jeg var en bygningsar­beider!

 ?? ??
 ?? ?? MAMMAS STOLTHET: Jodie har skjermet sønnene Charles og Kit fra rampelyset, men likevel har eldstemann valgt å følge i morens fotspor. Her er de sammen i 2016.
MAMMAS STOLTHET: Jodie har skjermet sønnene Charles og Kit fra rampelyset, men likevel har eldstemann valgt å følge i morens fotspor. Her er de sammen i 2016.
 ?? ?? GODT GIFT: I år kan Jodie feire ti års bryllupsda­g med fotografko­na Alexandra Edison (54).
GODT GIFT: I år kan Jodie feire ti års bryllupsda­g med fotografko­na Alexandra Edison (54).
 ?? ?? EKTE OG ÆRLIG: Jodie Foster så at andre kvinner på hennes alder ble stadig mer oppblåst i ansiktet – men nektet å gjøre det samme. Nå er hun fornøyd med seg selv. 1974
SKØYER: Tolv år gammel – og med ni års erfaring som modell. Ikke rart at Jodie hadde glimt i øyet!
1985
STUDENT: Jodie tok pause fra skuespille­r-jobben for å studere ved Yale. Her er hun stolt og nyeksamine­rt!
1994
ETABLERT: I 1991 kom filmen «Nattsverme­ren», og bidro til at Jodie Foster for alvor ble verdensber­ømt.
2004
HOLDT SAMBOEREN HEMMELIG: I 1998 og 2001 ble Jodie Foster mamma sammen med samboeren Cydney Bernard (nå 71), men først i 2013 – da forholdet var slutt – bekreftet hun at hun var lesbisk.
EKTE OG ÆRLIG: Jodie Foster så at andre kvinner på hennes alder ble stadig mer oppblåst i ansiktet – men nektet å gjøre det samme. Nå er hun fornøyd med seg selv. 1974 SKØYER: Tolv år gammel – og med ni års erfaring som modell. Ikke rart at Jodie hadde glimt i øyet! 1985 STUDENT: Jodie tok pause fra skuespille­r-jobben for å studere ved Yale. Her er hun stolt og nyeksamine­rt! 1994 ETABLERT: I 1991 kom filmen «Nattsverme­ren», og bidro til at Jodie Foster for alvor ble verdensber­ømt. 2004 HOLDT SAMBOEREN HEMMELIG: I 1998 og 2001 ble Jodie Foster mamma sammen med samboeren Cydney Bernard (nå 71), men først i 2013 – da forholdet var slutt – bekreftet hun at hun var lesbisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway