Se og Hør

PETTER VISSTE AT JEG ER DER FOR HAM – UANSETT

- TEKST: ANDERS ELLINGSEN ael@aller.no FOTO: ANDERS MARTINSEN, PRIVAT, ANDREAS FADUM, DAGBLADET OG NTB

men blant annet på Mestringsh­usene på Bolkesjø i Telemark. Og i september 2021 kunne Se og Hør avsløre at Petter etter fem harde måneder på behandling­sklinikken var en fri mann.

Hard soning. Skihelten hadde knapt vært synlig i mediene siden nyheten om fengselsdo­mmen ble kunngjort i desember i 2020.

Men i et eksklusivt intervju i Se og Hør i juni, røpet skikongen litt om livet på institusjo­nen.

– Jeg har det veldig bra nå. Men skal ikke legge skjul på at det har vært en hard påkjenning, sa den da 35 år gamle

Petter til Se og Hør.

Eksemplari­sk oppførsel. Etter det Se og Hør erfarte, hadde Petter i hele perioden vist eksemplari­sk oppførsel på Mestringsh­usene. Han hadde fulgt all behandling, og gått foran som et godt eksempel i terapitime­ne – som ofte besto av en gruppe mennesker.

Og etter soningen gjorde han i kjent stil noe ingen forventet – nemlig å dra rett på jobb for å bidra i salget av sportsutst­yr som han startet lanseringe­n av i 2019.

– Petter har stadig vekk vært å se her på kontoret. Han har en stor interesse for at produktene våre som bærer hans navn skal ha den beste kvaliteten og designen. Tilbakemel­dingene vi får fra våre kunder tyder på at han har rett. Vi er i flytsonen og har en veldig positiv utvikling i år, sa daglig leder Jon Inge Gullikstad til Se og Hør den gang.

Takknemlig. I et intervju på sin egen YouTube-kanal «Petter Northug jr.» delte forretning­smannen Petter også litt mer om livet etter den tøffe tiden.

– Jeg har ikke vært vant til å snakke om følelser eller hvorfor ting har blitt som de har blitt. Nå sitter jeg igjen med noe jeg skulle ønske jeg satt igjen med for lenge siden. Så for meg har det vært en skole. Jeg har levd et liv med tunnelsyn, og alt handler om meg selv. Og det å prestere og bli best mulig. Og hvorfor jeg har tatt valg etter karrieren som ikke har vært bra. Det har vært mange flinke folk som har hjulpet meg, sa han takknemlig.

Skummel terapi. Skikongen innrømmer at terapien han har vært gjennom var skummel i starten.

– Jeg sitter igjen med vanvittig mye lærdom. De valgene jeg tok da jeg var ung for å nå drømmene mine. Hvor kynisk og egoistisk jeg var. Jeg var jo ikke tilstedevæ­rende nesten i familien min. Alt handlet om

å trene og gå fort på ski. Jeg var ikke mulig å få kontakt med. Jeg var veldig opptatt av meg selv, sier Northug på sin egen kanal.

Mye mamma-prat. Hjemme i Framverran, nå i 2024, bekrefter mamma May den gode hjelpen sønnen fikk.

– Jeg har ikke vært noen psykolog, men jeg har pratet mye med ham. Petter visste at jeg ville han alt godt og at jeg er der for ham uansett. Han fikk god hjelp, så jeg prøvde bare å være en god mamma, sier May til Adressa.

Tror det blir tøft. Etter den gode NM-innsatsen i vinter holder Petter døren litt på gløtt for en mulig satsing mot VM i Trondheim neste vinter. Mamma May er imidlertid ikke så opptatt av om det blir VM-deltakelse eller ikke.

– Jeg håper Even klarer å kvalifiser­e seg. Det er jo det han satser mot. Når det gjelder Petter ... Nei, jeg tenker ikke noe på VM for hans del. Jeg tror det blir tøft.

I skyggen av storebror. I fjor høst gikk tredje sesong av TV 2-suksessen «Forræder» på TV, og en av deltakerne her var nettopp lillebror Even.

For 28-åringen, som stort sett tilbringer hverdagen i skisporet, ble TV-oppmerksom­heten noe helt annerledes og spennende.

På spørsmål fra Se og Hør om det nå var på tide at han trer ut av storebrors skygge, svare Even:

– Ha ha, nei. Jeg har ikke noe mål om det, jeg kan gjerne leve litt i skyggen ennå, altså!

Bidro i bok. Even har ingen planer om å gjøre mer TV, og påpekete at det er mye som skal til for at han kan takke ja til nettopp det.

– Det må passe inn i livsstilen min. Det er vanskelig å være med på slike ting når du driver på med idrett.

Even var også sterk delaktig da Petter i fjor ga ut boka «Viljeskall­e». Her har lillebror bidratt med sine egne historier.

– Ble du overrasket over noe som kom frem i boka?

– Jeg var ikke noe nervøs for det, og jeg syntes bare at det var gøy. Petter kan jo utlevere hva som helst om meg, og det samme kan jeg om ham. Men det er ikke så mye «gæle» å si, sier Even Northug til Se og Hør.

 ?? ?? JANTELOPPE­T: I helgen var Northug igjen i akjon med sitt eget løp, Janteloppe­t på Hafjell. Her fra fjoråret - da også Even var med.
HABIL LANGRENNSL­ØPER: Mamma May er selv ingen dårlig langrennsl­øper. I 2015 gikk hun blant annet opp Monsterbak­ken under Tour de Ski. — Jeg gikk slik at jeg ikke ble stiv. Det var vondest i det bratteste henget, der du ikke får til å gå på ski, sa May til Adressa den gang.
JANTELOPPE­T: I helgen var Northug igjen i akjon med sitt eget løp, Janteloppe­t på Hafjell. Her fra fjoråret - da også Even var med. HABIL LANGRENNSL­ØPER: Mamma May er selv ingen dårlig langrennsl­øper. I 2015 gikk hun blant annet opp Monsterbak­ken under Tour de Ski. — Jeg gikk slik at jeg ikke ble stiv. Det var vondest i det bratteste henget, der du ikke får til å gå på ski, sa May til Adressa den gang.
 ?? ?? STILLER ALLTID OPP: Petter har en rekke ganger gitt skryt til mamma for all hjelp hun har gitt ham gjennom årene. Her er hun med sønnen på Blinkfesti­valen i Sandnes.
STILLER ALLTID OPP: Petter har en rekke ganger gitt skryt til mamma for all hjelp hun har gitt ham gjennom årene. Her er hun med sønnen på Blinkfesti­valen i Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway