Se og Hør

TOK HEMMELIGHE­TEN MED SEG I GRAVEN

- TEKST: ERIK ANDREAS NODLAND FOTO: NTB

Orenthal James Simpson, kampen mot kreft. Han var omgitt av sine barn og barnebarn. Vi ber om at vårt privatliv blir respektert i den tunge tiden, skrev familien.

Men mens familien sørger, trakk andre et lettelsens sukk.

«Good riddance». En av dem er Caitlyn Jenner (74). Mens hun levde som mann, var hun gift med Kris Jenner (68) – som var nær venn av Simpson. De kk tø døtre, Kylie og Kendall.

På nettstedet X, tidligere kjent som Twitter, skriver Caitlyn: «Good riddance», etterfulgt av en emneknagg med 76-åringens navn. Et lite atterende uttrykk som kan oversettes til «like greit» – eller «godt å være kvitt ham» på norsk.

God støtte. Før Kris giftet seg med Bruce, var Kris gift med Robert Kardashian – O.J.s gode venn siden begynnelse­n av 70-tallet.

Rober Kardashian var en del av den sosiale kretsen til den amerikansk­e idrettshel­ten, og han støttet ham i tykt og tynt – også lenge før O.J. ble mistenkt for å ha drept ekskona si.

Vennskapet kjølnet. Selv om Robert ikke hadde praktisert juss i en årrekke da Simpson ble arrestert, gikk han inn i teamet som forsvarte Simpson i retten. Han var dermed en av dem som kk ham frikjent for dobbeltdra­p.

Etter rettssaken skal vennskapet deres ha blitt kjøligere, angivelig fordi Robert begynte å tvile på om kameraten egentlig var uskyldig.

Senere ble de spekulert i om kameratene gled fra hverandre av en annen grunn …

Ulike. Kris og Robert kk re barn; Kourtney (44), Kim (43), Khloé (39) og Rob (37). Paret skilte seg i 1991, og begge fant lykken på nytt.

Men så lenge som Kardashian-søstrene har vært kjent i offentligh­eten, har det gått rykter om at en av dem har en annen far. Mens Kourtney og Kim er svært like av utseende, er nemlig Khloé av en helt annen støpning.

Og det er ere som hevder at det rett og slett er O.J.som er den biologiske faren hennes.

Tok til motmæle. På X/Twitter begynte Khloés navn raskt å orere i forbindels­e med Simpsons død. Flere har kondolert, og spør om det går bra med henne.

– Hvil i fred O.J. Simpson ... Stakkars Khloé som først mister pappa Robert og nå sin

virkelige far, skrev en bruker på X.

Bekreftet ryktene. Ryktene oppsto i 2011, da Kris i boka «Kris Jenner and All Things Kardashian» avslørte at hun hadde vært utro mot Robert mens de var gift.

Roberts nye kone Jan Ashley ble intervjuet av magasinet Star om saken i 2012. Der fortalte hun at Robert hadde bekreftet ryktene – og mere til.

– Du vet at Khloé ikke er en Kardashian, skal han ha sagt.

Nektet DNA-test. I 2012 tok Kim, Kourtney og Rob DNA-tester – men Khloé ville ikke.

– Min pappa er Robert Kardashian. Min andre pappa er Bruce Jenner, sa hun i en episode av «Keeping Up With the Kardashian­s» i 2012.

– Jeg har vært velsignet med to fantastisk­e fedre. Jeg trenger ikke en DNA-test for å bevise hvem faren min er, sa hun videre.

Arrestert igjen. Etter at Simpson ble frifunnet i århundrets rettssak, forsøkte han å leve et vanlig liv. Men mistanken hang fremdeles ved ham, spesielt etter at han ble dømt i den sivile saken.

I 2007 ble han arrestert for væpnet ran og kidnapping i Las Vegas. Han påsto det var et mislykket forsøk på å hente tilbake sportsutst­yr som skulle tilhøre ham.

I 2008 ble han dømt til fengsel. Han måtte some i ni år i Lovelock-fengsel i Nevada, før han ble prøveløsla­tt 1. oktober 2017.

– Fengselsop­pholdet var en tid for re eksjon og selvransak­else. Jeg angret på mange valg jeg hadde tatt og ønsket å bruke resten av livet mitt til å gjøre det riktig, uttalte Simpson til CNN senere.

Fikk kreft. De siste årene levde Simpson utenfor rampelyset.

– Jeg prøver å leve et enkelt liv og sette pris på de små tingene. Familien min betyr alt for meg, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å være der for dem, sa Simpson til ABC News.

I 2023 fortalte Simpson at han hadde fått prostatakr­eft. Ifølge TMZ hadde helsetilst­anden blitt verre den siste tiden. Familien bekreftet at han døde av sykdommen.

Nå har O. J. Simpson tatt sannheten med seg i graven. Både om dobbeltdra­pet – og farsskapet til Khloé Kardashian.

 ?? ?? STORFAMILI­EN: O. J. Simpson står bak mellom Kris Jenner og sin egen kone Nicole Brown. Foran til høyre i hvit T-skjorte står Khloé Kardashian. Hardnakked­e rykter vil ha det til at hun er datter av Kris - og O.J. Simpson!
STORFAMILI­EN: O. J. Simpson står bak mellom Kris Jenner og sin egen kone Nicole Brown. Foran til høyre i hvit T-skjorte står Khloé Kardashian. Hardnakked­e rykter vil ha det til at hun er datter av Kris - og O.J. Simpson!
 ?? ??
 ?? ?? NEKTET DNA-TEST: Her er Kris Jenner (t.h.) med sine tre døtre, fra venstre Khloé, Kourtney og Kim. I 2012 nektet Khloé å ta en DNA-test for å utelukke at O.J. Simpson var hennes biologiske far.
NEKTET DNA-TEST: Her er Kris Jenner (t.h.) med sine tre døtre, fra venstre Khloé, Kourtney og Kim. I 2012 nektet Khloé å ta en DNA-test for å utelukke at O.J. Simpson var hennes biologiske far.
 ?? ?? VAR VENNER: O.J. i 1993 med sin daværende kjæreste Paula Barbieri og
Kris og Bruce Jenner. Sistnevnte har siden blitt kvinne, og heter nå Caitlyn.
VAR VENNER: O.J. i 1993 med sin daværende kjæreste Paula Barbieri og Kris og Bruce Jenner. Sistnevnte har siden blitt kvinne, og heter nå Caitlyn.
 ?? ?? KOMISK TALENT: O.J. spilte i «Mannen med den nakne pistol» i 1988 - her samme med Leslie Nielsen og George Kennedy i en scene.
KOMISK TALENT: O.J. spilte i «Mannen med den nakne pistol» i 1988 - her samme med Leslie Nielsen og George Kennedy i en scene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway