Se og Hør

THE SHOW MUST GO ON

- TEKST: HARALD GAUTNEB FOTO: TERJE GRANDE OG PRIVAT

gens konge – den ene ulykken skjedde da Bjarne Brøndbo (59) også satt i bilen.

Spøk og alvor. Eskils storebror kan ikke annet enn bruke galgenhumo­r etter ulykken, som kunne endt mye verre.

– Det er godt du bidrar indirekte til det grønne skiftet – dørene og bakparten av vraket kan jo gjenbrukes, spøker storebrore­n. I tillegg til musikken, driver de en familiebed­rift som satser på gjenbruk av bildeler.

Bjarne tar et godt tak rundt lillebrore­n – vel vitende om at det var nære på også denne gang.

Lagt i koma. Eskil var også involvert i en kraftig kollisjon i 1988. Den gangen sovnet sjåføren trolig bak rattet, og personbile­n braste i høy fart inn i en fjellvegg. Verst gikk det ut over Eskil som kk brudd på hjerneskal­len med indre blødninger.

– Heldigvis var det en ambulanse i køen bak ulykkesste­det som kjapt rekvirerte helikopter som øy meg til St. Olavs Hospital i Trondheim. Der ble jeg lagt i kunstig koma, forteller Eskil.

Smerter. – En uke senere var jeg såpass bra at jeg ble skrevet ut av sykehuset. Siden den gang har jeg slitt med hodepine og nakkevondt. Etter sammenstøt­et med elgen i januar, er smertene blitt forsterket. Det liker jeg ganske dårlig, forteller Eskil til Se og Hør.

Men trommeslag­eren i det populære bandet biter tennene sammen. For snart legger han og de andre gutta i det populære bandet ut på en heftig sommerturn­é – deretter venter den landsdekke­nde høstturnee­n, som de har kalt «Graitest Hits». Også det må han klare!

Til behandling. – The show must go on, smiler Eskil tappert som vet at det å være profesjone­ll trommeslag­er krever god fysikk.

– At jeg trener minst tre ganger i uken og er i god form, vil antakelig hjelpe meg raskere til å bli frisk. Men også nakkebehan­dling hos fysioterap­eut er prioritert fremover, sier han.

 ?? ?? FORTSETTER: Vi har ingen planer om å trappe ned sier, (f.v.) Daniel Viken, «Bosse» Iversen, Eivind Berre, Bjarne Brøndbo, Eskil Brøndbo og Arnt Egil Rånes. Her fra Allsang på Grensen i 2022.
FORTSETTER: Vi har ingen planer om å trappe ned sier, (f.v.) Daniel Viken, «Bosse» Iversen, Eivind Berre, Bjarne Brøndbo, Eskil Brøndbo og Arnt Egil Rånes. Her fra Allsang på Grensen i 2022.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway