Se og Hør

TROR HUN LIGGER I EN UKJENT GRAV

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: NTB, DAGBLADET, TVNORGE, PRIVAT

Kjærlig mamma. Morens tøffe liv og mysteriet rundt hennes død har satt sine spor. Savnet er stort og minnene er mange. For Jørgen var Trine en kjærlig mamma, som ga ham mye kjærlighet og omsorg. Som barn visste han at moren slet med rus, og at hun levde i et voldelig forhold. Flere ganger viste hun sønnen blåmerker og skader på kroppen.

– Mamma hadde sine utfordring­er, og kunne nok skjermet meg mer. Men hun var også den mest kjærlige mammaen i verden. Hun holdt meg i hånden, klemte og kysset meg på kinnet. Det var aldri noen tvil om at hun elsket meg, forteller 34-åringen.

Vonde minner. I tiden da Trine forsvant bodde Jørgen i fosterhjem, og yttet senere til tanten sin. Venner og familie forsøkte å skjerme ham for den enorme medieoppme­rksomheten og spekulasjo­nene rundt morens forsvinnin­g. Likevel kk han med seg mye, noe som var vanskelig å takle for en ung gutt.

– Jeg taklet det fordi jeg måtte, men jeg var ikke Guds beste barn på den tiden. Jeg utagerte, og var livredd for å bli sett på som svak. Det gikk jo bare utover meg selv, sier han ettertenks­omt.

Egne undersøkel­ser. I senere år har Jørgen snakket med ere i morens omgangskre­ts, men mange lever ikke lenger. Fortsatt står han uten svar.

– Det er mange som har noe å fortelle, og jeg har blitt «servert» alle mulige metoder for hvordan man kan drepe noen. Likevel er jeg ikke nærmere noen løsning, sier han fortvilet.

Mangler en grav. Fordi Trine Frantzen aldri ble funnet, har Jørgen og familien heller ingen grav å gå til. På kirkegårde­n er det satt opp en minnestein, der Jørgen tenner lys på høytidsdag­er, men han føler ingen stor tilknytnin­g til stedet.

– Hun er jo ikke der, så for meg har ikke steinen stor betydning. Det er vondt å ikke ha et sted å gå til.

Gravde på kirkegård. Flere ganger har forsvinnin­gssaken blitt gjenopptat­t. Mange vitneavhør og omfattende undersø

kelser har blitt gjort. I 2019 søkte politiet med georadar ved Øvsttun kapell, og åpnet ere graver. Søket var resultatlø­st, og Jørgen kk nok en gang håpet knust.

– Det var selvsagt et stort nederlag da de ikke fant noe, sier Jørgen som ikke har slått seg til ro med resultatet.

Rett grav. Øvsttun kapell ligger få minutter unna leilighete­n der Trine var på fest kvelden hun forsvant. Jørgen tror at gjerningsm­annen kan ha skjult liket i en åpen grav etter drapet, og dekket over med jord, før en kiste ble senket ned i graven dagen etter, og dermed skjulte alle spor.

– Jeg tror at de gravde i riktig grav. Politiet kk ikke grave lenger ned enn til kisten, så det er mulig at hun kan ligge under der, mener han.

Gjenopptar etterforsk­ningen. I likhet med Jørgen ønsker mange å få svar på hva som skjedde med Trine. Så sent som i fjor høst bekreftet politiet at de gjenopptar deler av etterforsk­ningen og vil gjennomfør­e nye avhør. Etterforsk­ningsskrit­tene er i tråd med anbefaling­en fra Kripos’ «cold case»-gruppe, men enn så lenge har etterforsk­ningen latt vente på seg på grunn av mangel på resurser.

– Jeg har forståelse for at de må prioritere nye saker, men jeg håper at politidist­riktet kan be «cold case»-gruppen om hjelp. Politiet burde bruke hverandre for å oppnå resultater. Mitt håper er at de kan jobbe sammen for å nne svar, sier Jørgen.

Fortsatt tilstede. I 20 år har han levd med usikkerhet­en og fortvilels­en etter morens forsvinnin­g. På brystet har han tatovert morens portrett, og eldstedatt­eren er oppkalt etter farmoren hun aldri kk møte. Fortsatt er Trine med sønnen i tankene hver eneste dag.

– Hun var så full av kjærlighet. Det er vondt at mine barn ikke for oppleve kjærlighet­en fra henne, og motsatt. Jeg liker å tenke at de vi mister ser oss, og følger med på oss. Det er en n tanke ...

 ?? ?? SIST SETT: Trine Frantzen forsvant etter en fest på Øvsttun i Bergen i 2004.
SIST SETT: Trine Frantzen forsvant etter en fest på Øvsttun i Bergen i 2004.
 ?? ??
 ?? ?? TROR NOEN VET: Politiinsp­ektør i Bergen, Tore Salvesen, har tro på at det finnes folk som vet hva som skjedde i 2004. Snart skal politiet i gang med nye etterforsk­ningsskrit­t etter anbefaling fra «cold case»-gruppen.
TROR NOEN VET: Politiinsp­ektør i Bergen, Tore Salvesen, har tro på at det finnes folk som vet hva som skjedde i 2004. Snart skal politiet i gang med nye etterforsk­ningsskrit­t etter anbefaling fra «cold case»-gruppen.
 ?? ?? GRAVDE PÅ KIRKEGÅRD: Spor i saken ledet politiet til å åpne flere graver, uten at Trine ble funnet.
GRAVDE PÅ KIRKEGÅRD: Spor i saken ledet politiet til å åpne flere graver, uten at Trine ble funnet.
 ?? ?? EN HÅND Å HOLDE I: Her er Jørgen på tur med mamma Trine i unge år.
EN HÅND Å HOLDE I: Her er Jørgen på tur med mamma Trine i unge år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway