Se og Hør

JEG HAR BLITT MUSLIM

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: ANDREAS FADUM, HELENE KJÆRGAARD SVILAND/VIAPLAY, PRIVAT

telle sannheten. Det er ikke så vanskelig. Det er myndighete­ne som sitter på bevisbyrde­n. De må bevise at ekteskapet er «fake», og vi skal vise dem at de tar grundig feil.

Føler seg diskrimine­rt. Mens andre hun kjenner har fått sine kjære til Norge for lengst, har AnneMas ektemann fått nei gang på gang. Hun mener at ere reagerer på aldersfors­kjellen, men at den ikke hadde blitt ansett som problemati­sk dersom hun var mann.

– Dette er kjønnsdisk­iminering og aldersdisk­riminering! Gamle menn får unge koner til Norge fordi de kan produsere barn. Jeg har to barn med mastergrad, og føler virkelig at jeg har bidratt til Norges befolkning, sier AnneMa.

TV-produsent vitner. På grunn av avslagene kan ikke Dündar komme til Norge. Han skal vitne via videolink i rettssalen. Flere av hans familie og venner er kalt inn som vitner, og en tyrkisk produsent fra «Grenseløst forelsket»-produksjon­en skal fortelle om sine møter med paret. For å vise at de ikke har noe å skjule, har AnneMa også fått hentet ut samtalelog­gen fra Messenger. Fire år med daglige samtaler legges frem for å bevise at det de har sammen er ekte kjærlighet.

Lever med savnet. For AnneMa er det vondt å dele noe så privat, men hun ser ingen annen utvei. I re år har negledesig­neren fra Arendal levd med usikkerhet, sorg og savn. Hvert avslag har føltes som et stikk i hjertet, og hver gang har hun reist rett til Dündar for trøst og støtte.

– Disse årene har vært helt forferdeli­ge! Jeg er helt sikker på at jeg har eldes 10 år, bare på de siste to årene. Dette er det verste slitet jeg har vært gjennom i mitt liv, sier AnneMa fortvilet.

Ble muslim. Hun har ryddet og vasket hele huset i håp om at ektemannen snart vil være på plass. Paret gleder seg til å gjøre vanlige ting sammen, og deler nå også religion etter at 63-åringen nylig konvertert­e til islam.

– Nå har vi samme religion, og det føles nt. Jeg konvertert­e første dagen i ramadan, forteller Yuvali.

Drømmen. Uansett utfall i tingretten ønsker ekteparet å være sammen og støtte hverandre. Dagen etter rettssaken tar TV-pro len første y til Tyrkia, og skal tilbringe tre uker sammen med ektemannen i Alanya.

– Det store håpet at vi kan reise tilbake til Norge sammen. Mest sannsynlig må jeg returnere alene, men det hadde vært fantastisk å gå ned ytrappen med Dündar på Gardermoen.

 ?? ?? SINT: AnneMa mener at hun blir diskrimine­rt og forskjells­behandlet, og at alt hadde vært annerledes dersom hun var mann.
SINT: AnneMa mener at hun blir diskrimine­rt og forskjells­behandlet, og at alt hadde vært annerledes dersom hun var mann.
 ?? ?? GODE STUNDER: Til tross for all motgangen lever paret lenge på de gode stundene de har sammen. AnneMa reiser til Tyrkia så ofte hun kan.
GODE STUNDER: Til tross for all motgangen lever paret lenge på de gode stundene de har sammen. AnneMa reiser til Tyrkia så ofte hun kan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway