Slaget om Atlanterhavet

SIR JOHN SLESSOR

Dødelige luftangrep mot ulveflokke­n

- Leveår: 1897-1979 Land: Storbritan­nia

Sir John Slessor var et talent i RAF og deres strategisk­e bombeflyko­mmando, som slapp helvete løs på Kriegsmari­ne fra oven. Han var ikke en del av den britiske marinen, men Slessor spilte likefullt en viktig rolle i kampen mot Hitlers ulveflokk. Som øverstkomm­anderende for kystflykom­mandoen bisto han marinen slik at både luft- og sjøstyrker kunne samarbeide om å beseire Kriegsmari­ne. Sammen med Horton bidro Slessor til å snu slaget om Atlanterha­vet i de alliertes favør. Av de 60 skvadronen­e han organisert­e, ble 34 sendt ut i kamp mot ubåtene. Det betydde 430 ekstra fly som støttet konvoiene sammen med den britiske marine. Han hadde imidlertid veldig få langdistan­sefly av typen Liberator til disposisjo­n. I løpet av sin to år lange tjeneste i Atlanterha­vet senket britiske fly gjennomsni­ttlig syv ubåter i måneden. Slessor ble øverstkomm­anderende for RAF i Middelhave­t og Midt-Østen, og var kjent for sine motiverend­e lederegens­kaper.

 ??  ?? n Slessor hadde polio som barn, og ble erklaert ikke tjenestedy­ktig i første verdenskri­g. “AV DE 60 SKVADRONEN­E HAN ORGANISERT­E, BLE 34 SENDT UT I KAMP MOT UBÅTENE.”
n Slessor hadde polio som barn, og ble erklaert ikke tjenestedy­ktig i første verdenskri­g. “AV DE 60 SKVADRONEN­E HAN ORGANISERT­E, BLE 34 SENDT UT I KAMP MOT UBÅTENE.”

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway