Slaget om Atlanterhavet

ERNEST J. KING

En sta, men suksessrik kommandør

- Levetid: 1878-1956 Land: USA

Den erfarne sjømannen Ernest King var en irritabel type, men var likevel en av USAs fremste admiraler under krigen. USAs øverste sjef for innsatsen i Atlanterha­vet fikk ansvaret for å takle ubåttrusse­len før USA involverte seg offisielt i andre verdenskri­g. I begynnelse­n nølte han med å samarbeide med britene, men ganske snart aksepterte han tilbudet om konvoiesko­rte i Atlanterha­vet. Til å begynne med foretrakk King ubåtpatrul­je i stedet for konvoisyst­em. Han endret imidlertid metode så snart ubåtkaptei­nene laerte seg det faste tidsskjema­et som King hadde satt opp for patruljene. King laerte av sine feil, og etter hvert sørget strategien hans for at den amerikansk­e kysten ble trygg, og at ulveflokke­n holdt seg unna. Denne suksessen førte til at King ble forfremmet til en todelt rolle, som øverstkomm­anderende for den amerikansk­e flåten og som kommandør for maritime operasjone­r. Senere i krigen ledet han amerikaner­nes offensiv mot japanerne i Stillehave­t.

 ??  ?? n King levde etter mottoet “gjør alt du kan med det du har”. “USAS ØVERSTE SJEF FOR INNSATSEN I ATLANTERHA­VET FIKK ANSVARET FOR Å TAKLE UBÅTTRUSSE­LEN.”
n King levde etter mottoet “gjør alt du kan med det du har”. “USAS ØVERSTE SJEF FOR INNSATSEN I ATLANTERHA­VET FIKK ANSVARET FOR Å TAKLE UBÅTTRUSSE­LEN.”

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway