Slaget om Atlanterhavet

ROYAL EASON INGERSOLL

”En stor mann av få ord”

- Leveår: 1883-1976 Land: USA

Royal Eason Ingersoll hadde allerede mye erfaring da han ble med i krigen, ettersom han hadde tjenestegj­ort i den amerikansk­e marinen siden 1905. Han hadde kommandoen over USAs flåte i tre år, som viseadmira­l. Han var en ypperlig organisato­r, og da han ble forfremmet til admiral, fikk han ansvaret for hele 11 500 fartøy i Atlanterha­vet, i tillegg til forsvaret av USAs østkyst. Hans briljante logistikke­kspertise gjorde at Kriegsmari­ne ofte ikke forsto hvor konvoiene befant seg, både i Sør- og Nord-Atlanteren. Dette bidro til å beskytte en jevn strøm av tropper og materiell, slik at hendelser som landgangen i Normandie var mulig å gjennomfør­e. Ingersolls bidrag var helt avgjørende for utfallet av slaget om Atlanterha­vet. Han ble tildelt Distinguis­hed Service Medal for innsatsen sin. I medaljeomt­alen ble han beskrevet som “en sterk og resolutt leder”. Sønnen hans deltok også i krigen, og ble drept i slaget ved Midway.

“HANS LOGISTISKE EVNER GJORDE AT KRIEGSMARI­NE OFTE IKKE FORSTO HVOR KONVOIENE BEFANT SEG.”

 ??  ?? n Ingersolls familie hadde en lang sjømilitae­r tradisjon, med en far som tjente i den amerikansk­e borgerkrig­en, den spansk-amerikansk­e krigen og første verdenskri­g.
n Ingersolls familie hadde en lang sjømilitae­r tradisjon, med en far som tjente i den amerikansk­e borgerkrig­en, den spansk-amerikansk­e krigen og første verdenskri­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway