Stavanger Aftenblad

– Barnet har blitt sparket, slått og slengt i bakken hver dag denne uken

Foreldre ved Figgjo skole fortviler fortsatt og beskriver utrygge barn som opplever å bli plaget hyppig. –Nå bytter vi skole, sier en oppgitt mor.

-

– Loven sier at ungene skal ha et godt psykososia­lt miljø, men vårt barn har blitt utsatt for svært voldelige episoder. Nå bytter vi skole, sier moren. Aftenblade­t har ikke tidligere vært i kontakt med henne og heller ikke omtalt hennes barn spesielt i tidligere artikler.

En annen mor skriver følgende i nok et brev til kommunaldi­rektør Kari Bente Daae: «Barnet har blitt/forsøkt blitt sparket, slått, slengt i bakken, «denget» hver dag denne uken.» I mars sendte foreldre til åtte elever ved skolen et varslingsb­rev til skolekonto­ret. De mener ledelsen ikke tar godt nok tak i mobbeutfor­dringer og kritiserer rektors kommunikas­jon med foreldre. Aftenblade­t har omtalt dette i flere artikler. Av hensyn til barna har vi valgt å anonymiser­e foreldrene.

Fortsatt mobbing

Altona, kompetanse­senter på atferdspro­blematikk, er tungt inne på skolen. I tillegg følges rektor opp tett, har kommunaldi­rektøren tidligere uttalt. Likevel sender altså flere foreldre nye bekymrings­brev: «Skoleåret [...] har vært preget av tårer, frustrasjo­n og redsel.» heter det i ett brev. Rektor har denne uken sendt et svar til de som varslet om kritikkver­dige forhold i mars. Der lister han opp tiltak som er iverksatt, blant annet: skjerpet vakthold, forbud mot voldelige leker, innføring av «lekeskole» i friminutte­ne, hjelp av Altona og miljøarbei­der.

Etter at Altona ble satt inn synes foreldre noe har blitt bedre. «Men barna har langt fra hatt det greit. De savner gode, trygge venner, og de sier selv at de alltid må være på vakt for andre som vil sparke, slå, dytte o.l».

Mange er bekymret

Flere Aftenblade­t har vært i kontakt er misfornøyd­e med

 ?? FOTO: FREDRIK REFVEM ?? Flere foreldre har på ny skrevet brev til kommunaldi­rektør Kari Bente Daae der de varsler om mobbing på Figgjo skole.
FOTO: FREDRIK REFVEM Flere foreldre har på ny skrevet brev til kommunaldi­rektør Kari Bente Daae der de varsler om mobbing på Figgjo skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway