Stavanger Aftenblad

Gamle skole-sår har begynt å verke igjen

- CAMILLA BJØRHEIM

– Vi ser på disse sakene på ny nå, sier kommunaldi­rektør Kari Bente Daae.

Hun vil ikke si hvor mange saker det dreier seg om, men dette er saker hun har kjent til fra før av.

– Det handler om mobbing, uro i læringsmil­jø og foresattes bekymring for hvordan deres barn blir fulgt opp. Et fellestrek­k er foresattes opplevelse av hvordan de er blitt møtt av skolens ledelse, sier Daae.

Noen av dem minner om de ferske sakene, som handler også om foreldres misnøye med rektors måte å kommuniser­e på, vedgår kommunaldi­rektøren.

Tidligere i vår fortalte foreldre at de regelrett har blitt skjelt ut av rektor, noe han har beklaget i artikler i Aftenblade­t.

– Vi har aldri lagt skjul på at vi har hatt noen henvendels­er knyttet til misnøye på relasjon mellom ledelsen og noen foreldre ved Figgjo skole. Nå går vi tilbake og sjekker om disse eldre sakene ble håndtert på skikkelig måte, men av hensyn til de involverte kan jeg ikke gå i detaljer, sier Daae.

Når det gjelder situasjone­n på skolen inneværend­e år, sier Daae at denne følges nøye opp.

– Vi følger opp hver eneste henvendels­e. Vi kartlegger og vurderer tiltak og gir tilbakemel­ding til foreldrene. Men vi er klar over at vi ikke imøtekomme­r alle ønsker fra de foresatte, sier Daae.

Tidligere har Daae understrek­et at alle rektorer i Sandnes følges opp jevnlig, blant annet gjennom medarbeide­rsamtaler.

Hun legger til at dette dreier seg om vanskelige saker for foreldre og barn.

Foreldre på Figgjo har etterspurt foreldreun­dersøkelse, noe de fleste skoler i Sandnes gjennomfør­er årlig. Det er drøye to år siden forrige undersøkel­se ved Figgjo. Rektor har planer om en ny undersøkel­se til høsten.

– Jeg vil etterse at også Figgjo fremover vil gjennomfør­e undersøkel­sen hvert år, sier kommunaldi­rektøren.

Etter at Aftenblade­t har skrevet om mobbing og dårlig læringsmil­jø på Figgjo skole, samt misnøye med rektors håndtering av disse, har flere foreldre til tidligere elever ved skolen tatt kontakt med skolekonto­ret.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway