Stavanger Aftenblad

Ikke mye håp for Odd

Sandnes

- EGIL Ø. NÆRLAND

78-årige Odd M. Skjæveland kjemper for å få beholde huset og småbruksid­yllen tett til Vagleskoge­n, men politikern­e gir ham ikke mye håp.

– Det er forferdeli­g når storsamfun­nets behov går ut over enkeltmenn­esker, men slik er det dessverre av og til, sier ordfører Stanley Wirak, Ap, i Sandnes.

Han har merket seg de mange og skarpe reaksjonen­e etter at Aftenblade­t tirsdag skrev om den pensjonert­e hestekaren Skjæveland som sammen med naboen vil få den nye veien fra Godstermin­alen over jernbanesp­oret til Kverneland­sveien øst for sporet, rett over husene sine.

– Bystyret godkjente veien uten merknader den 9. september i fjor. Vi fikk den fra utvalg for byutviklin­g som heller ikke hadde merknader, sier Wirak.

– Skjæveland viser et tidlig kart der veien ligger nord for bygningene hans. Hvorfor ble ikke det alternativ­et valgt?

– Jeg skal dobbeltsje­kke dette, lover ordføreren.

Skjæveland fikk så sent som i 2011 millionbel­øp for å fikse huset og foreta støytiltak. I et notat fra transportp­lansjefen går det tydelig fram at dette er godkjent selv om trasé ikke er endelig valgt.

Vegvesenet la fram tre alternativ­er, og anbefalte nummer to som etaten mener vil bli 100 millioner billigere enn de to andre. Utvalg for byutviklin­g sluttet seg til anbefaling­en.

Utvalgsled­er Martin S. Håland, Sp, forstår at Skjæveland mener det var tegnet inn vei i en annen trasé enn den som ble valgt.

– Et av kartene viser det, men vi visste at alternativ to ville ta huset hans, sier Håland.

– Huseier Bjørn Olav Bøe mener at politikere i utvalget ditt ikke forstår konsekvens­en av vedtaket. Han viser blant annet til vedkommend­e som under befaringen kviskret «jeg stemmer det du stemmer».

– Hva sier du til det?

– Jeg hørte det jeg også, svært uheldig uttalelse. – Er det ingen vei tilbake? – Bystyret har sluttet seg til enstemmig, så her må det nok påvises saksbehand­lingsfeil om saken skal komme opp på nytt, sier Håland.

en

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway