Stavanger Aftenblad

To varetektsf­engslet i hallik-saken

-

Kjennelsen fra Stavanger tingrett ble klar i går ettermidda­g.

– Jeg har akkurat fått beskjed fra tingretten som at de to siktede i saken er varetektsf­engslet i fire uker. Politiet begjærte dem fengslet på grunn av faren for straffeunn­dragelse, sier politiadvo­kat Thale Thomseth til Aftenblade­t.

Tre rumenske statsborge­re, to menn og ei kvinne, ble tirsdag pågrepet i en politiaksj­on på en adresse i Tasta bydel i Stavanger. De tre, som alle er i 20-årene, er siktet for å fremme prostitusj­on for flere kvinner i den aktuelle boligen.

En av de tre siktede er løslatt.

– Min klient er løslatt fordi de ikke har noen bevis som knyttes opp mot siktelsen. Formelt sett er han enda siktet, men jeg forventer at saken mot han blir henlagt, sier advokat Stian Kristensen. Hans klient har hele tiden nektet å ha noe med saken å gjøre.

– Etter politiavhø­r og rettslige avhør av to vitner, er mistanken mot en av de siktede svekket. Han er derfor løslatt, bekrefter Thomseth.

De to som nå er fengslet er siktet etter straffelov­ens paragraf 202; «Den som fremmer andres prostitusj­on, eller leier ut lokaler og forstår at lokalene brukes til prostitusj­on eller utviser grov uaktsomhet i så måte, kan straffes med bøter eller fengsel inn fem år.»

I løpet av to måneder er det utstedt 18 forelegg til menn i alle aldre for kjøp av seksuelle tjenester på adresse i Tasta bydel.

En kvinne og en mann er varetektsf­engslet i fire uker, siktet for hallikvirk­somhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway