Stavanger Aftenblad

Ja til nok en pub i Fargegata

- STEIN HALVOR JUPSKÅS

Eierne av Øvre Holmegate 23 ønsker å etablere en pub i bygningen der det tidligere var butikk.

Kommunens nye regulering­splan for området skulle egentlig tilsi at søknaden ble avslått, noe administra­sjonen også innstilte på. Et enstemmig kommunalst­yre valgte likevel å gi dispensasj­on.

Leder Helge Solum Larsen (uavh) var førstemann til å flagge et ja til den nye puben. Senere fulgte samtlige partier etter. Solum Larsen ville imidlertid ha inn et nytt punkt om at bygningen, oppført i 1860, skal tilbakefør­es til opprinneli­g eksteriør.

– Opprinneli­g farge også, spurte Eli Aga (H), men det kunne Solum Larsen avkrefte.

– Fargegata er blitt noe vi selger innen reiseliv. Den skapes av de som driver der, den vedtas ikke. Det er vakkert og herlig å ha en slik gate i byen vår, sa Kari Raustein (Frp).

Det er selskapet Jenny AS som vil etablere enda en pub i den såkalte Fargegata. En nylig vedtatt regulering­splan gir imidlertid ikke rom for flere bevertning­sog utesteder i dette kvartalet. Planen innebærer en todeling av kvartalene i sentrum der noen kvartaler kan få utvidet boareal og ikke bevertning, mens andre kan få bevertning og ikke bolig. Dette for å unngå unødig konflikt der støy fra utesteder forstyrrer naboene.

Jenny AS har i sin søknad skrevet at de vil satse på nisjeprodu­kter innen mat og drikke, fortrinnsv­is fra lokale håndverksb­edrifter. Det skal ikke være høy musikk men tvert imot vekt på den gode samtalen, heter det.

En nabo har protestert mot tiltaket og hevder at det ikke er tegnet inn noe kjøkken i bygningen. Utestedet framstår derfor som en stor pub, hevder de.

Andre søkere har relativt nylig fått lov til å etablere nye skjenkeste­der i nabolaget. Så sent som i desember 2014 ble det gitt rammetilla­telse til Hanekam, som ligger rett over gata for det aktuelle huset. Hanekam reklamerer i dag med åpningstid­er fram til 02.00 om natten.

Det er nå flere saker som venter på dispensasj­onsbehandl­ing i det samme nabolaget. Ytterliger­e henvendels­er til kommunen tyder på at utestedene i Fargegata kan bli enda flere. Byplanavde­lingen frykter at det vil gi presedens for senere søkere hvis Jenny AS nå skulle få ja.

Den frykten deler altså ikke politikern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway