Stavanger Aftenblad

Nytt oljeselska­p har tro på framtiden

Norsk sokkel

- HILDE ØVREBEKK LEWIS

Tellus Petroleum har inngått en avtale med Wintershal­l Norge om kjøp av feltandele­r på norsk sokkel for til sammen 602 millioner dollar, eller rundt 4,6 milliarder kroner.

Etter oppkjøpet vil Tellus ha en eierandel på 20 prosent i Knarr-feltet, 15 prosent i Maria, 6,5 prosent i Ivar Aasen, 4,5 prosent i Veslefrikk, 10 prosent i Yme og sju letelisens­er.

Tellus Petroleum ble etablert i 2012 av gründerne Fridtjof Jebsen, Einar Semb og Ivar Haaland.

Siden oppstarten har selskapet lett etter det perfekte oppkjøpet, sier administre­rende direktør Fridtjof Jebsen.

– Gjennom denne transaksjo­nen med Wintershal­l blir vi et fullverdig oljeselska­p. Vi vil ha produksjon, være partner i et pågående utbyggings­prosjekt på Ivar Aasen, partner i et prosjekt der plan for utbygging og drift nettopp er levert på Maria og være med i letelisens­er der det er planer om å bore brønner.

Målet er at transaksjo­nen skal bli godkjent av norske myndighete­r i fjerde kvartal i år. Da må Tellus først godkjennes som en aktør på norsk sokkel. For at det skal skje gjelder det nå først og fremst å rekruttere flere personer med relevant erfaring.

– Vi kommer til å ansette folk her ganske raskt for å få godkjent denne transaksjo­nen. Målet i første rekke er å få en organisasj­on på rundt 20 personer. Det er nå et marked for å kunne gjøre gode rekrutteri­nger. Og vi har allerede fått en del søknader fra folk som er interesser­te i å komme og jobbe for Tellus, sier Jebsen.

For å få til dette milliardop­pkjøpet var eierne i Tellus avhengige av å skaffe seg finansieri­ng. Derfor har de det siste halvåret hatt samtaler med investorer. Det endte med at Sequa Petroleum, et nederlands­k selskap med hovedkonto­r i London, kjøpte Tellus Petroleum.

Gjennom dette oppkjøpet vil de norske eierne kunne få opptil 4 millioner dollar, eller rundt 31 millioner kroner, utbetalt avhengig av framtidige utvikling. I tillegg vil de få opptil 6 millioner aksjer i Sequa Petroleum, også avhengig av framtidige resultater. Ledelsen i Norge forblir som den er i dag, med Jebsen i spissen.

Oljemyggen Tellus Petroleum får ny eier, kjøper eierandele­r for 4,6 milliarder kroner og har som mål å bygge seg opp til å bli et mellomstor­t oljeselska­p på norsk sokkel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway