Stavanger Aftenblad

Takk og pris for avholdsfol­kets innsats!

- LARS EIELSEN

Det er forbausend­e hvordan noen kan få seg til å henge ut andre for sine meninger. Denne gang gjelder det Jan Tjeltas kritikk av Kaare Lindboes meninger om vinspalten­e.

La oss en gang for alle slå fast at hadde vinen vært alkoholfri, hadde nok verken Lindboe eller andre brydd seg om vinspalten­e eller liknende reklame. Vi vet at reklamens makt er enorm!

Det er ikke for ingenting at firmaer bruker millioner på reklame. Det er derfor ganske naivt å framstille Lindboe, og andre av hans meningsfel­ler, som egoistiske og uten forstand på hva vin er for noe.

Kolossale problemer

Fra tidenes morgen har alkohol vært et rusmiddel som menneskene har nytt godt og vondt av. I vårt samfunn har vi dessverre kolossale problemer med nettopp bruk (les misbruk) av alkoholvar­er. Det er grunnen til at der finnes foreninger og lag som tar dette opp med en advarende pekefinger.

Enhver må jo kunne styre sin hverdag, man må jo vise måtehold, misbruk er ufornuft osv., men si det til en alkoholavh­engig. Vedkommend­e vil nok medgi at det er hans egen feil, han skulle nok passet måten.

«Hellig ku»

Hvorfor har vi hjelpeorga­nisasjoner og tiltak som har til formål å få avhengige ut av slaveriet? Alkoholen er, og har vel alltid vært, en «hellig ku». Derfor sier jeg med mange andre: Takk og pris for at vi har Kaare Lindboe og hans kampfeller som våger å ta opp kampen for et alkoholfri­tt samfunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway