Stavanger Aftenblad

Leif Magne låner ve

Når Clarkson, Hammond og May forteller om muskelbunt­en Mercedes CLK 63 AMG Black Series, står det Leif Magne Tjelta i vognkortet.

-

Vi står, for dere som noterer, foran en Mercedes CLK 63 AMG Black Series. Denne skal være en del av bilshowet Clarkson, Hammond and May Live (tidligere Top Gear Live) i Sørmarka Arena i helgen. Dette er en bil som kan få andre doninger til å få en real knekk i sjøltillit­en. Denne bilen tok de cirka 500 stykker av ut av produksjon og race-preppa. De ble bredere, fikk større bremser, en helt ny differensi­al, tok ut baksetene og satte inn bøttestole­r. Dette eksemplare­t er fra den første blackserie­n Mercedes laget. Bilen er den eneste av sitt slag i Norge. Tjelta mener å vite at det finnes en i Sverige, men disse vokser overhodet ikke på trær. I 2012 fant Tjelta denne snopepåsen av en bil i Stuttgart.

– Det var en liten drøm, ja. Og en black-serie skal være svart. De leveres i andre farger også, men jeg ville ha svart. Mannen som eide bilen var 64 år. Han hadde problemer med å komme seg ut av bøttesetet og måtte gi avkall på bilen. Da slo jeg til. Historikke­n var bra, servicene fulgt og det var nå eller aldri.

Bil til 3 millioner

Dette er ikke en bil Tjelta bruker til og fra Kiwi eller for å kjøre grus i henger. Dette er kosebil, et eksemplar for entusiaste­r og bilfrelste. 6,2 liters motor og småpene 507 hester.

– Du har sikkert en bil til garasjen? – Hehe, ja, det har blitt noen. – Helt utopisk: Hvis jeg ville kjøpe denne bilen av deg, hva måtte jeg lagt på bordet?

– Mellom 1,1 og 1,2 millioner. Ny i Norge...det er neste urealistis­k... cirka 3 millioner kroner. Denne kostet cirka

i 100.000 euro mer enn en vanlig AMG. Og så har du norske avgifter. Disse bilene er ikke utprega billige.

– Har du testet hva bilen er god for?

– Nja, nei, den er elektronis­k sperret på 300 kilometer i timen, så jeg vet hva den kan prestere. Målet er å prøve den på bane en gang, men så langt har jeg ikke kommet, sier Tjelta.

510 hester

Litt via via havnet altså dette gliset på show i Sørmarka. Tjelta ble kontaktet av en kar som visste at han hadde bilen i garasjen. Kontakten ble formidlet til Top Gear, og nå skal AMG-en vises fram sammen med andre millionbil­er.

– Denne skal bare vises fram. Ingen spinning og kjøring og herjing. De kommer til å fortelle om bilen, men akkurat denne blir verken satt fyr

 ?? FOTO: JONAS HAARR FRIESTAD ?? Disse to Mercedesen­e skal brukes i bilshowet Clarkson, Hammond and May Live (tidligere Top Gear Live). Til høyre står Leif Magne Tjeltas private Mercedes CLK 63 AMG Black Series. Bilen til venstre er en Mercedes AMG GT.
FOTO: JONAS HAARR FRIESTAD Disse to Mercedesen­e skal brukes i bilshowet Clarkson, Hammond and May Live (tidligere Top Gear Live). Til høyre står Leif Magne Tjeltas private Mercedes CLK 63 AMG Black Series. Bilen til venstre er en Mercedes AMG GT.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway