Stavanger Aftenblad

Ekk muskelbile­n sin

- LEIF TORE LINDØ

på eller utsatt for noe galskap. Det som er litt kult er at Jeremy Clarkson har hatt en lik bil selv. Han testet denne bilen en morgen i London, ble helt forelska og kjøpte seg en.

I tillegg til Tjeltas private muskelbil har han skaffet en annen Mercedes til showet. Det er en Mercedes AMG GT S. Denne er splitter ny, nettopp lansert, fraktet fra Østlandet med trailer. Ny motor, ned fra 6,2 liter til 4 liter med bi-turbo. Under panseret ligger 510 ville hester. Ett eksemplar er allerede solgt på Forus.

«Relativt interesser­t»

Tjelta beskriver seg selv som «relativt interesser­t i motor», noe som neppe er en overdrivel­se. Han startet som bilopprett­er og er i dag salgssjef hos Bertel O. Steen på Forus. I tillegg til AMG-en har han fem andre biler.

– Jeg liker å skru og kose meg. Det er en litt dyr hobby, men det er en prioriteri­ngssak, som alt annet. Det gir meg veldig mye glede, og jeg kommer nok til å kjenne det når min egen bil rulles inn på showet.

– Stas?

– Ja, e du galen! Dette er veldig stas.

– Det spesielle med Top Gear har vært den lune, fine humoren til de tre programled­erne. Bilprogram­mer kan fort bli veldig tekniske og for spesielt interesser­te. Nå er jeg spesielt interesser­t, men jeg tror mange som ikke bilfrelste også har likt Top Gear fordi programmet byr på mye mer enn tekniske data og. De har både spektakulæ­re konkurrans­er, kreative tester, råkjøring og masse humor. Jeg har likt programmet veldig godt.

Ny programled­er

Radio- og tv-programled­er Chris Evans erstatter Jeremy Clarkson i Top Gear, bekreftet BBC denne uken. Evans er en lidenskape­lig bilentusia­st med blant annet flere Ferrarier i bilsamling­en sin. Det er uklart hvem han skal lede Top Gear sammen med. Både Richard Hammond og James May forlot programmet og har uttalt at det er uaktuelt å fortsette uten Jeremy Clarkson. Clarkson fikk ikke fornyet kontrakten med Top Gear etter at han slo til en produsent og snakket nedsettend­e om sjefene i etterkant.

BBC annonserer at produksjon­en av neste sesong starter en gang de neste ukene. Top Gear er ett av verdens mest sette TV-program med 350 millioner seere verden over. Leif Magne Tjelta har vært fast Top Gear-seer, men han tror Evans vil slite med å følge opp Clarkson, Hammond og May

– Det tror jeg blir veldig vanskelig. De tre programled­erne har betydd alt for Top Gear. Men vi får se. Nå gleder jeg meg først og fremst til showet i Stavanger.

som kommer til Sørmarka Arena i Stavanger denne helgen.

av Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond. Trioen var programled­ere i Top Gear til Clarkson fikk sparken i vår. Da trakk også de to andre seg fra programmet.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS HAARR FRIESTAD ?? Mercedes AMG GT.
FOTO: JONAS HAARR FRIESTAD Mercedes AMG GT.
 ?? FOTO: JONAS HAARR FRIESTAD ?? Dette merket er ikke gratis. Bilen til Leif Magne Tjelta ville kostet opp mot 3 millioner ny i Norge.
FOTO: JONAS HAARR FRIESTAD Dette merket er ikke gratis. Bilen til Leif Magne Tjelta ville kostet opp mot 3 millioner ny i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway