Stavanger Aftenblad

Spår rollebytte i Touren

Her tar Peter Sagen skalpen til Alexander Kristoff i Sveits Rundt. Om tre uker tror trener Stein Ørn rollene er byttet når det handler om Tour de France.

- JAN-ERIK LARSEN

– Det er helt typisk for Alexander at han mangler akselerasj­on når han er stinn av trening. Derfor var han også sjanseløs i duellen mot Sagan da de kom ut av den siste høyresving­en 300 meter fra mål. Alex klarte rett og slett ikke å svare på farten til Sagan, forklarer Ørn overfor Aftenblade­t.

Men han er helt avslappet til at slovaken tok årets andre triumf i Sveits rundt, og sin 11. totalt i dette rittet. For når Tour de France åpner 4. juli skal Kristoff ha et helt annet taktomslag.

– I fjor hadde ikke Alexander en eneste topp-tre plassering i Sveits rundt. Sånn sett var dette en framgang i forhold til 2014. For vi bruker dette rittet på å komme i form til hovedmålet vårt, Tour de France, poengterer Ørn.

Gigantduel­l

Akkurat som han spådde onsdag, ble den 193 km lange sjettetapp­en fra Wil til Biel et oppgjør blant spurterne. 1300 meter før mål var de siste utbryterne tatt igjen, og Mark Cavendish (Etixx-Quic Step), John Degenkolb (Giant-Alpecin), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og Alexander Kristoff posisjoner­te seg for en gigantduel­l på de regnvåte og glatte veiene. Jacopo Guarnieri avleverte Kristoff i god posisjon, på hjulet til Sagan, og foran Cavendish. Men i den siste 90-graderssvi­ngen klarte ikke Kristoff å svare på farten til Sagan, som vant ganske enkelt, foran Jurgen Roelandt (Lotto) og Kristoff. Canvendish endte på sjetteplas­s, mens Degenkolb ble nummer 41, sju sekunder bak Sagan og Kristoff.

Ikke i toppform

Alexander Kristoff skulle gjerne tatt sesongens 18. seier i går, men erkjenner at formen ikke er på topp ennå.

– Jeg mistet dessverre hjulet til Sagan etter den siste svingen, og klarte aldri å tette den luken han fikk der. Jeg merket nemlig at jeg ikke har den samme kraften i beina som når jeg er i toppform. men forhåpentl­ig er den i anmarsj, sier Kristoff.

Han og de andre spurterne har en ny vinnersjan­se i dag, på de 164 småkuperte kilometer fra Biel til Düdingen.

 ?? FOTO: JEAN-CHRISTOPHE BOTT, EPA ?? Peter Sagan jubler for seier på sjette etappe av Sveits rundt: Alexander Kristoff sees til venstre for Sagan, med rød, hvit og blå hjelm.
FOTO: JEAN-CHRISTOPHE BOTT, EPA Peter Sagan jubler for seier på sjette etappe av Sveits rundt: Alexander Kristoff sees til venstre for Sagan, med rød, hvit og blå hjelm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway