Stavanger Aftenblad

Kompisene gråt da de så Zucca

Lagkamerat­ene i New York Rangers.

- CAMILLA KLOVNING

Hodeskaden til Mats Zuccarello gikk hardt inn på De er glade for å støtte 27-åringen i Stavanger. Det gikk en støkk gjennom alle i New York Rangers da Mats Zuccarello ble skadet. To av dem som fikk kjenne det mest på kroppen var svenske Carl Hagelin (26) og Derick Brassard (27).

– Jeg var på sykehuset sammen med Derick Brassard morgenen etter at Mats ble skadet. Det var en veldig tøff opplevelse. Han kunne ikke si så mye. Han kunne faktisk knapt prate i det hele tatt, sier Hagelin til Aftenblade­t.

Han er én av nordmannen­s bestekompi­ser i den amerikansk­e storklubbe­n, og forteller at Zuccarello­s hodeskade gikk hardt innpå ham.

– Vi fikk tårer i øynene, og måtte gå ut av rommet da vi så ham. Det påvirket oss veldig. Mats er én av mine beste venner, og det var vanskelig å se hvor vondt han hadde det og hvor frustrert han var over ikke å få ut ordene, sier svensken, som aldri har opplevd noe lignende som hockeyspil­ler.

Ikke opplevd verre

– Det er helt klart det verste jeg har sett av en hockeyskad­e. Når det er snakk om hjernen vet man jo aldri helt om man kommer til å bli bra, og vi var ganske engstelige. En skade i et kne eller en skulder er ikke det samme i det hele tatt. Her var det jo noe langt verre. Heldigvis var legene på sykehuset ganske klare da vi kom dit. De sa at det kom til å være tøft de første dagene, men at det ville bli bedre etter hvert, sier 26-åringen.

Også Rangers-stjernen Derick Brassard ble skremt av opplevelse­n.

– Det var tøft å se ham på sykehuset. Faktisk er det noe av det verste jeg har sett. Jeg har opplevd mange skader før, og det er jo en del av hockeyspor­ten, men den slags skader er virkelig skremmende, sier canadieren, som er glad for å være på plass i Stavanger.

– Mats og jeg er gode venner. Vi spiller i samme rekke og er alltid sammen utenfor isen. Dette er en fin måte å hjelpe en kompis og gi noe tilbake til samfunnet på. Jeg jobber også med veldedighe­t, og jeg synes det er bra at hockeyspil­lere engasjerer seg i gode saker. Jeg vet at dette er noe Mats er veldig stolt av å være med på, og det er én av hovedgrunn­ene til at vi kom hit. Det er viktig å vise at vi bryr oss, sier 27-åringen.

Føler seg heldig

Chris Kreider er enig. 24-åringen fra USA er på sitt første Norges-besøk i forbindels­e med Zuccarello All Star Game.

– Mats er en veldig god venn, og det er en fantastisk mulighet å besøke Norge og støtte ham, samtidig som jeg får gjøre en innsats for en veldig god sak. Right to Play jobber for noe som ligger våre hjerter nær. Vi har alle hatt en god barndom og vært heldige som har fått spile hockey siden vi var små. Det er viktig for meg å bidra til unge får sjansen til å leke, lære og leve som barn, sier Kreider, som er glad for å bruke stjernesta­tusen sin til noe positivt.

– Det er fryktelig viktig at vi bruker posisjonen vår til å være med på ting som dette. Hvis ikke kaster vi bort en gyllen mulighet, mener han.

Også Carl Hagelin setter pris på å få bidra.

– Det kjennes bra å være en del av dette. Det går til en god sak, og det er fint å kunne støtte en venn. For norske og svenske barn er det en selvfølge å få gjøre det man elsker og oppleve en barndom fylt med lek og moro, men slik er det ikke for alle. Jeg hadde en bekymrings­fri oppvekst, men det er mange som har det vanskelig, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway