Stavanger Aftenblad

Ernestatus­en

- CAMILLA KLOVNING

– Du kan gjerne si at skaden ga meg en vekker. Det er for eksempel ingen selvfølge å kunne prate. Jeg er vel så frisk som jeg kan bli nå, men snakkingen er fortsatt ikke helt bra. Det er ennå noen bokstaver og ord som jeg ikke klarer, og det er ikke sikkert det blir som før. Men det er ingen krise. Jeg fikk ingen varige mén ellers, så det går egentlig helt fint, sier Rangers-profilen.

Bidraget betyr mye

Han fikk god tid til å tenke nye tanker i sykesenga, og tror ikke han hadde vondt av motgangen.

– Jeg var ikke akkurat døden nær, og det er mange som har verre ting å stri med. Jeg har vært positiv hele tiden, og nå er jeg frisk som en fisk. Jeg gleder meg til å lage show i DNB Arena, sier Zuccarello.

Det er daglig leder Pål Troye i Right to Play Norge glad for. Han setter stor pris på innsatsen til den norske hockeyprof­fen.

– Mats Zuccarello er én av Norges største idrettspro­filer og trekker med seg en mengde store navn til Stavanger. Vi er veldig glade for at han tar dette initiative­t. Zuccarello All Star Game gir stor oppmerksom­het til saken og organisasj­onen vår, i tillegg til å bidra med betydelige midler, sier Troye, som forteller at det var nettopp dette som var tidligere skøyteløpe­r Johann Olav Koss sitt ønske da han grunnla veldedighe­tsorganisa­sjonen i 2000.

– Tanken hans var at toppidrett­sutøvere skulle bidra og bruke posisjonen sin til en god sak. Ambassadør­ene våre er høyt profilerte mennesker som gir noe tilbake gjennom et samfunnsny­ttig formål som de selv kan identifise­re seg med. Vi vet at Zuccarello har hatt det tøft den siste tiden. Derfor er det ekstra imponerend­e og prisverdig at han legger ned en så stor innsats for oss, sier Troye.

Veldedighe­tsorganisa­sjon med fokus på lek og idrett som metode for utdanning av barn og unge.

I år 2000 av tidligere skøyteløpe­r Johann Olav Koss.

Hovedkonto­r i Toronto, Canada. Har 6 nasjonale kontorer og 5 regionkont­orer. Til stede i over 20 land. Når ut til over én million barn hver uke.

600 på verdensbas­is. 16.400 frivillige. 400 millioner i 2014.

Over 300 profesjone­lle idrettsutø­vere fra 40 land.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway