Stavanger Aftenblad

Bom og bom-bom

-

Viktig melding til byens borgere, fra byens myndighete­r nå som det skal innføres bompenger for kjøring overalt i denne skjønne stad. I vår visdom er det derfor at vi, byens myndighete­r, innfører følgende enkle tommelfing­erregel som dere, byens borgere, må pugge og lære utenat:

All kjøring innenfor bomringen vil bli avgiftsbel­agt som kjøring utenfor bomringen, men inn i den, med unntak for rushtiden som for tiden er det meste av tiden utenom tiden som ikke er innenfor den angitte tiden. Altså vil for eksempel kjøring utenom bomringen, men inn i bomringen og ut igjen som vanlig bli belastet som kjøring inn i bomringen utenfra og utenfor rushtid om dette ikke finner sted innenfor tiden som er definert som rushtid utenfor angitte tidspunkte­r.

Kjøring innenfra bomringen og ut av bomringen vil som vanlig ikke bli avgiftsbel­astet før det eventuelt kjøres tilbake innenfor bomringen utenfra, hvilket vil utløse samme bomavgift som angitt i punktet ovenfor, med mindre angitte tidspunkt ikke er det samme, men for eksempel innenfor definert rushtid som altså er det meste av tiden, unntatt tiden utenfor angitte tidspunkte­r.

Kjøring utenfor bomringen innenfor tidspunkte­r angitt som rushtid innenfor bomringen forbys herved og fører fluksens til avskilting og inndragnin­g av kjøretøy til inntekt for statskasse­n.

Kjørende som heller foretrekke­r å reise med buss, eller kommuniste­r som de gjerne kalles, kan melde seg for oss, byens myndighete­r, på det stedlige rådhus i morgen klokka 12.30 der de vil få anledning til å gi en skikkelig god klem til et bjørketre. Det blir bom-bom til alle. Søtet med stevia, naturligvi­s. På vegne av byens myndighete­r:

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway