Stavanger Aftenblad

Ned som en fell

-

Rogaland Frp har låst seg i en spagat der de forskutter­er Rogfast, men uten å ville betale. Ap reiste bust, men har roet seg etter en luftetur til Oslo.

Fylkesordf­ører Janne Johnsen (H), med Ap og Frp på slep, har besøkt samferdsel­sministere­n. Turen var kompromiss­et som reddet Rogfastfra fullt havari i fylkesting­et for et par uker siden. Nøyaktig hva politikern­e ønsket å oppnå, vet de vel knapt selv. Om de legger hånden på hjertet, visste de jo at det ikke kunne komme stort ut av besøket.

Frp-statsråd Ketil Solvik-Olsen har fått fortgang i et prosjekt som i utgangspun­ktet lå mange år fram i tid. Nå er planen å starte arbeidene allerede neste år. Det er ikke så raust som det kan høres ut, for regningen må regionen ta selv og prisen er stive bompenger.

Hodepine

Intet nytt Torunn Egge Roux

Det er ikke bompengene som gir Frp-statsråd Solvik-Olsen hodepine, det er partikamer­atene i Rogaland. Fylkesvara­ordfører Terje Halleland vil også ha Rogfast – og det så fort som mulig. Men han vil ikke betale. Selv om Halleland vet like godt som samferdsel­sminister Solvik-Olsen og alle andre at der ikke finnes andre måter å få tunnelplan­en gjennomfør­t så fort som det nå ligger an til, står han trassig i spagaten: Jo takk. Vi vil ha Rogfast. Men, nei takk, vi vil ikke betale bompenger.

Slik går dagene i fylkespoli­tikken. Eller slik gikk de. Spillet endret seg da Arbeiderpa­rtiet truet med å velge samme taktikk som Frp. – For at vi skal stemme for bompenger, må Frp stemme for bompenger, tordnet en irritert Tom Tvedt i fylkesting­et. Han slapp å gjøre alvor av trusselen. Ingenting er forandret, men alt er forandret. For selv om Solvik-Olsen ikke har lovet en pøkk, er det greit nå å stemme for Rogfast likevel. Ferjeavløs­ningsmidle­r, momsrefusj­on og økte statlige bevilgning­er er de magiske ordene som forliker kamphanene i troen på at det likevel er mulig å få bompengene ned. I framtiden.

Men alt dette visste jo både Ap og Frp før Janne Johnsen tok dem med til Oslo.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway