Stavanger Aftenblad

Buss med 26 barn kjørte av veien i Telemark

En buss med 26 barn og 9 ledere fra Bryne skulekorps kjørte utfor veien og veltet over på siden i Telemark i går ettermidda­g. Alle kom uskadet fra ulykken, men to av barna ble sendt til sykehus for nærmere undersøkel­ser.

-

Utforkjøri­ngen skjedde mellom Skafså og Hallbjønns­ekken i nærheten av Dalen i Tokke kommune. Korpset skulle til Bø i Telemark på Sommarland­festivalen.

Politiet fikk melding om utforkjøri­ngen klokken 17.37. Politi, brannvesen, flere ambulanser og ambulanseh­elikopter rykket ut til stedet, ifølge NTB.

Godt ivaretatt

Alle om bord i bussen ble sjekket av lege etter utforkjøri­ngen, og to av barna ble kjørt til sykehuset i Skien med for nærmere undersøkel­ser. Barna på bussen var mellom 8 og 18 år.

Bussfølget ble tatt med til en fjellstue i nærheten. De ble godt ivaretatt med varme, mat og oppfølging av medisinsk personell, ifølge nestleder i styret til Bryne Skulekorps, Ragnhild Thu. Foreldre av barna i skolekorps­et samlet seg på Bryne for samtaler med ledelsen.

– Som i sakte film

Thu forteller at bussen var på en smal vei og kom i møte med en stor bil.

– Bussjåføre­n kjørte forsvarlig og sakte. Det blei litt for smalt, og hjulet kom utfor kanten. Bussen kom i overbalans­e og veltet.

Hun opplevde bussvelten som dramatisk, men alt gikk helt fint.

– Det gikk rolig, som i sakte film. Det hadde vært mye fokus på at alle måtte sitte i sele, og derfor satt folk godt sikret. Vi fikk alle ut veldig fort, forteller Thu.

Reiser hjem

Skolekorps­et bestemte seg for å reise hjem i går kveld.

– Vi har hverken instrument, uniformer eller bagasje. Alt ligger i bussen. Når vi får det ut – og om det er mulig å bruke – vet vi ikke. Utstyret lå ved dieseltank­en, forteller Thu.

Korpset tar også hensyn til barnas opplevelse av situasjone­n.

– Det føles ikke rett å reise videre på festival slik stemningen er nå. Noen har lyst til å reise hjem. Vi vet ikke hva som skjer når mørket faller på. Det er kanskje ikke så kjekt å være borte når natten kommer, sier Thu.

 ??  ??
 ?? FOTO: TELEMARK ARBEIDERBL­AD ?? To av barna ble kjørt til sykehuset i Skien for sjekk. Bryne skulekorps bestemte seg for å reise hjem etter den skremmende opplevelse­n, blant annet av hensyn til barna.
FOTO: TELEMARK ARBEIDERBL­AD To av barna ble kjørt til sykehuset i Skien for sjekk. Bryne skulekorps bestemte seg for å reise hjem etter den skremmende opplevelse­n, blant annet av hensyn til barna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway