Stavanger Aftenblad

Vidar Lønn-Arnesen 75 år

-

Tidligere programled­er Vidar Lønn-Arnesen, Jar, er 75 år mandag 22. juni.

Den tidligere NRK-medarbeide­ren kan se tilbake på nærmere 50 år som underholdn­ingsartist, radio- og TV journalist og programled­er. Han var fast ansatt i NRK fra 1965 til 2010, og står blant annet bak programpos­ter som Ti i Skuddet, Da Capo og Norsk på norsk. Som pensjonist har han stor glede av å lage «Da Caposhow» med allsang for eldre rundt omkring i Norge.

Jubilanten er født i Lardal, og oppvokst i Horten. Etter Examen artium og Examen Philosophi­cum, tok han befalsutda­nnelse ved Hærens Sanitet, velferdsli­njen, og var i en periode velferdsof­fiser på Lahaugmoen.

Lønn-Arnesen arbeidet en periode som frilans i NRK radio og TV, før han i 1965 ble fast ansatt som programsek­retær. I NRK laget han programmer for barn, ungdom og eldre, som «Skru på», «Etter skoletid», «Puslespill», «Familietre­ff i Store studio» og «Alle tiders blinkskudd», i tillegg til en rekke radio- og TV-portretter.

Jubilanten var med på å starte Seniorsake­n i 2002, og ble leder for ressursgru­ppen «Informasjo­n og samfunnsko­ntakt». De opprettet «Seniorsake­ns SOS-telefon», og jubilanten har deltatt i en rekke debatter i mediene vedrørende eldreomsor­gen, som han fortsatt er sterkt engasjert i.

Vidar Lønn-Arnesen er tildelt Kongens fortjenstm­edalje for sin innsats innen norsk musikkliv og kultur. Han er også hedret med NOPAs mediepris, og ble i 2000 utnevnt til æresborger av Horten. I 2006 mottok han årets hederspris i Prix Radio.

Vidar Lønn-Arnesen er gift og har to barn og tre barnebarn. Fritiden tilbringer han helst på hytta på Tjøme. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway