Stavanger Aftenblad

Tuxen i tårnstupfi­nale

- JAN-ERIK LARSEN

Anne Vilde Tuxen fikk en fin åttendepla­ss i tårnstupfi­nalen i Europa-lekene.

Med poengsumme­n 333.15 ble 17-åringen fra Randabergs­tuperne nummer åtte i finalen, og forbedret resultatet fra kvalifiser­ingen, der hun oppnådde 333.10. Dermed har hun to finaleplas­ser fra store mesterskap den siste måneden, både EM i tyske Rostock, der hun ble nummer 13 i finalen i tårnstup, og nå Europaleke­ne i Baku med åttendepla­ss av de 12 finalisten­e.

– Jeg er ganske fornøyd med tårnstupfi­nalen, sier Tuxen til Aftenblade­t.

– Jeg hadde noen klikk, og kan bedre enn dette, men så lenge målet var en finaleplas­s er jeg fornøyd med å bli nummer åtte. Min personlige rekord er på 382 poeng, så jeg var et stykke fra det, men helt galt var det likevel ikke, sier hun.

Anne Vilde stuper sin første sesong blant seniorene, og tror ikke hun klarer å oppnå en VM-billett. Likevel synes hun sesongen har vært bra, med finale i EM og europaleke­ne.

– I tillegg har jeg fått trent med mange av de aller beste stuperne i Europa her i Baku. Sånn sett har oppholdet vært meget bra, sier 17-åringen.

I kvalifiser­ingen på 1 m fikk hun det ikke til å klaffe, og ble der nummer 21 med poengsumme­n 318,25. Det holdt ikke til plass blant de 12 som tok seg til finalen.

– Hadde jeg stupt som på treningen ville det blitt finale, men det fikk jeg dessverre ikke til. Så får vi se hva jeg klarer på tremeteren søndag, sier hun.

Anne Vilde Tuxen flytter for øvrig til Bergen fra neste skoleår. Der får hun trene tårnstup i Alexander Dale Oen-badet i Bergen (ADO). Slike anlegg finnes ikke i Stavanger-distriktet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway