Stavanger Aftenblad

Skal øve på retur av Syria-farere

-

Stavanger kommune har sammen med politiet og PST

de sammen på scenarioet. Stavanger kommune har en stor verktøykas­se i arbeidet mot radikalise­ring og voldelig ekstremism­e. Kommunen har fulgt opp regjeringe­ns handlingsp­lan på en rekke plan: åpen dialogsaml­ing, seminar, politiske møter, brev til alle kommunale virksomhet­er, deltakelse på storbynett­verk, samlinger, konferanse og toppmøte samt møter med politi, PST og regjerings­representa­nter.

I bystyret mandag ble en egen veileder presentert. Kommunen erkjenner at det de har minst kompetanse på og erfaring med, er problemati­kken rundt fremmedkri­gere.

Dette anser kommunen foreløpig som et marginalt problem. Likevel har kommunen utviklet et såkalt tiltakskor­t for håndtering av returnerte fremmedkri­gere i samarbeid med politiet og PST. Dette avklarer roller, ansvar og hvem som skal gjøre hva og når.

Øvelse

Spesialråd­giver for mangfold og integrerin­g i kommunen, Ingrid H. Rasmussen, sier at kommunen i høst kjører en skrivebord­søvelse for retur av en fremmedkri­ger til kommunen. Øvelsen baseres på en faktisk retur til en annen norsk kommune.

Da vil Rasmussen lede en koordineri­ngsgruppe med representa­sjon fra PST, forebyggin­gskontakt fra lokalt politi samt en rekke personer

I høst øver

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway