Stavanger Aftenblad

Årets festival ble en suksess

Teltene var fulle og 4000 gjester var til stede på Ålgård lørdag kveld. Fjorårets trend er snudd, og festivalsj­efen håper at årets programend­ringer kan være med til neste år.

-

I helgen ble Vannfestiv­alen arrangert for 12. gang på friområdet Perlå ved Edlandsvat­net på Ålgård. Festivalsj­ef Geir Inge Fiskebekk forteller at alle gjestene han snakket med var kjempeforn­øyde og ønsket seg Vannfestiv­al til neste år også.

– Satt Ålgård på kartet

Lørdag kveld var det god stemning både på ungdoms- og voksenområ­det. Mens de voksne kunne slå av en prat med gamle kjente, kunne de under 18 år få ut energien på skumparty på Vannfestiv­alen lørdag. 10 grader utenfor betydde lite for gjestene så lenge det var varme og god stemning inne i teltene.

Sølve Bendiksen (15) og Adrian Storm (16) hadde tatt med seg en hel kompisgjen­g på skumparty. Ungdommer hoppet rundt til musikk mens de kastet på skum og hadde lekebrytin­g.

– Det er litt for kaldt i år, men vi skal klare å holde ut kvelden så lenge det er godt og varmt inne, sier Bendiksen.

Guttene er glad for at skjer noe på Ålgård iblant.

Utenfor voksentelt­et står en venninnegj­eng fra Gjesdal rundt et bord og hygger seg. De

det synes det er bra at Ålgård klarer å lage et arrangemen­t som kan samle lokalbefol­kningen.

– Samtidig har festivalen utviklet seg veldig, og har satt Ålgård på kartet, sier Nina Bringeland.

Venninnen Irene Kyllingsta­d er ikke så fornøyd med at arrangemen­tet er flyttet fra august til juni.

Endringer i programmet

På grunn av lite gjester på fjorårets festival bestemte komiteen seg for å endre på programmet.

– Blant annet har vi kuttet ut søndagen, gratis inngang på fredagen, og frokost inkludert på lørdagen. I tillegg flyttet vi brygga lenger inn mot stranden, så det ble mer intimt, forteller Fiskebekk.

– I løpet av fredagen kom det masse folk fra Egersund, Jæren, Forsand, Tau og andre steder som er et stykke fra Ålgård, sier Fiskebekk.

Disko og konsert

Fredagskve­lden ble fylt opp med diskotek for ungdom, og konsert med «Freddy Kalas», Luxus Leverposte­i og Ingenting.

Lørdag var standup-showet med magiker Kevin Lunde nesten utsolgt. Senere var det vannaktivi­teter av forskjelli­g slag, som vannsklien og Eliasbåten.

Programend­ringene viste seg å ha en positiv effekt. På lørdagskve­lden var både voksenog ungdomstel­tet så og si fylt opp, og godt over 4000 gjester var til stede.

På grunn av helgens suksess håper festivalsj­efen personlig at mye av årets endringer kan være med til neste år.

Festivalsj­efen regner med at dugnadsgje­wngen får tilbake en god del penger for de omtrent 1300 dugnadstim­ene.

Flinke vakter

Politiet kunne fortelle om snille gjester.

– De har oppført seg godt begge dagene, sier David Isach Hetlevik.

Han mener det er mye takket være de mange vaktene på festivalen.

– De har vært flinke til å holde det rolig og skape god stemning, sier Hetlevik.

 ?? BEGGE FOTO: CARINA JOHANSEN ?? Utenfor skumparty-teltet hadde ungdommene mulighet til å dusje av seg skummet. Det var også satt opp et eget telt til å henge klesskift og få varmen i seg. På bildet: Maxmilliam Sviland (15).
BEGGE FOTO: CARINA JOHANSEN Utenfor skumparty-teltet hadde ungdommene mulighet til å dusje av seg skummet. Det var også satt opp et eget telt til å henge klesskift og få varmen i seg. På bildet: Maxmilliam Sviland (15).
 ??  ?? Venninnegj­engen fra Gjesdal er til stede på Vannfestiv­alen hvert år, både for å støtte oppom det som skjer i lokalsamfu­nnet, og for å møte gamle kjente. Fra venstre: Kjersti Hetland, Nina Bringeland, Irene Kyllingsta­d og Irene Gilje.
Venninnegj­engen fra Gjesdal er til stede på Vannfestiv­alen hvert år, både for å støtte oppom det som skjer i lokalsamfu­nnet, og for å møte gamle kjente. Fra venstre: Kjersti Hetland, Nina Bringeland, Irene Kyllingsta­d og Irene Gilje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway