Stavanger Aftenblad

Slik ser det ut midt under Våland

Responsen var stor da Bilfinger/ Stangeland inviterte på tur inn i den uferdige Eiganestun­nelen.

- INA GUNDERSEN

Folk strømmet til da entreprenø­ren Bilfinger/Stangeland holdt åpen dag sånn at folk fikk komme ned og inn i den uferdige Eiganestun­nelen på Våland i går. Tunnelen er sprengt ut til om lag midt under Våland.

Etter at de hadde fått på seg hjelmer, ble folk transporte­rt inn i tunnelen med minibuss. Utover dagen ble køen av folk så lang at en ekstra buss måtte settes inn.

To av de heldige som kom med den første bussen ned, var Lene Kaada og sønnen Oliver Kaada Lie (5).

– Vi bor så nær at vi hører sprengning­en. Det er litt bråk om natten også, men vi blir ikke så plaget. Det har vi nå fått høre er på grunn av ventilasjo­nen. Det er spennende, synes jeg. Oliver vil vite så mye som mulig, forklarer mor.

– Det er kult inni, synes femåringen.

– Jeg var veldig spent på hvor langt de var kommet. Hver gang vi kjører forbi, vil Oliver stoppe og se om vi kan kjøre inn i tunnelen. Han spør alltid hvor langt de har kommet, sier hun.

11,1 km tunnel

– Vi vil gjerne vise folk hva vi holder på med. Folk som bor rundt her merker arbeidet vårt - i form av at det smeller flere ganger om dagen og rister litt, sier Ola Kvammen, prosjektle­der i Bilfinger Constructi­on/Stangeland Maskin som har sprengning­sarbeidet i Eiganestun­nelen.

Hittil er om lag en tredel av tunnelen utført. Med alle tunnelløp skal det sprenges 11,1 kilometer i Eiganestun­nelen.

– Vi vil vise hva det innebærer å bygge et så stort prosjekt. I tillegg til tunnelløpe­ne skal vi også bygge 30 betongkons­truksjoner, blant annet miljøkulve­rten på Våland. Vi står også for grunnarbei­der mellom Schancheho­len og Madlaveien mens trafikken pågår. Det er utfordrend­e, sier Kvammen.

Arbeidet med tunnelen pågår seks dager i uka, men søndagen er fri.

Framtidig yrkesvalg

Inne i tunnelen fikk fem år gamle Oliver lov til å klatre opp i førersetet i boreriggen:

– Det var gøy. Jeg visste ikke at det var så gøy. Når jeg blir voksen, skal jeg bli jobbemann!

 ?? ALLE FOTO: KRISTIAN JACOBSEN ?? Lene Kaada og sønnen Oliver Kaada Lie følger spent med mens Jonas Lissdaniel­s fra Bilfinger forklarer hvordan arbeidet foregår.
ALLE FOTO: KRISTIAN JACOBSEN Lene Kaada og sønnen Oliver Kaada Lie følger spent med mens Jonas Lissdaniel­s fra Bilfinger forklarer hvordan arbeidet foregår.
 ??  ?? Her kjører minibussen med folk inn i tunnelen.
Her kjører minibussen med folk inn i tunnelen.
 ??  ?? 85 år gamle Hedvig Rasmussen på vei ned i Eiganestun­nelen.
85 år gamle Hedvig Rasmussen på vei ned i Eiganestun­nelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway