Stavanger Aftenblad

Dramatiske minutter før konsert

-

En stol stod tom da Førre Musikkorps fra Tysvær gjennomfør­te årets viktigste fremførels­e. Likevel lot ikke ungdommene seg påvirke. Før konserten håpet Kjetil Djønne på eufonium at innsatsen ville holde til en god 5. plass i årets NM for skolekorps brass.

Sammen med åtte andre korps fra Rogaland og Hordaland konkurrere­r korpset om seier i 1. divisjon. Lørdag er til sammen 900 musikanter i Stavanger for å spille med 33 korps i tre divisjoner. Utenom Førre Musikkorps er Tasta, Jåttå, Vardenes, Oltedal og Sevland Skolekorps på plass fra Rogaland.

30 timer øvingstime­r uke

Det var en lettet gjeng som kom opp i foajeen for å ta bilde etter avgjørelse­ns time, noen mer slitne enn andre. Smilet var i alle fall på plass hos samtlige.

– Nå er det ferie, sier Djønne til venninnen Kristin Hjellset (17).

Etter 30 timer med øving til NM er han klar for å få tid til å få feberen av seg. Selv om en lagkamerat manglet under fremførels­en, forteller Djønne at det gikk bedre enn forventet.

Han er litt usikker på om alt hang sammen, og ønsker bedømmelse av noen som satt i salen og hørte på.

– Jeg tar 4. plass som en seier. Jeg har hvert fall lyst til å slå tre korps, sier Djønne.

Leder i Førre Musikkorps, Roar Sørensen, kan berolige Djønne med at det var noe av det beste korpset hadde fremført, – Stykket var reint og hadde en god flyt, sier Sørensen.

Likevel holdt det «bare» til delt 8. plass.

«Feiringspi­zza»

Etter fotosesjon­en i foajeen beveger korpset seg ut på parkerings­plassen. Her venter bussen som skal ta dem med for den tradisjone­lle «feiringspi­zzaen» på Dolly Dimples.

– Her skal vi slappe litt av og preike før det bærer tilbake til Konserthus­et for festkonser­t, så vi er nok ikke hjemme i Førre før midnatt, sier Sørensen.

Førre Musikkorps har vært med i NM siden 1997, og vant tre år på rad fra 1999 til 2001. Både Sørensen og foreldre som er med på turen har selv spilt i korps frem til tidlig på 90-tallet.

Førre Musikkorps har vært med i NM siden 1997, og vant tre år på rad fra 1999 til 2001.

 ?? BEGGE FOTO: MARIE VON KROGH ?? Kristin Hjellset (17) kjenner på feberen til lagkamerat Kjetil Djønne (18) etter konserten. Tre personer med sykdom førte til en god del stress rett før korpset skulle på scenen.
BEGGE FOTO: MARIE VON KROGH Kristin Hjellset (17) kjenner på feberen til lagkamerat Kjetil Djønne (18) etter konserten. Tre personer med sykdom førte til en god del stress rett før korpset skulle på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway